Cu trei duble greseli facute la 5-4 pentru adversar in setul decisiv, Gael Monfils i-a dat o mana de ajutor lui Dominic Thiem, debutantul austriac obtinand prima sa victorie din palmares la Turneul Campionilor. Dupa o ora si 31 de minute, Thiem a castigat in trei seturi, scor 6-3, 1-6, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

In urma acestui succes, Dominic conduce cu 2-0 in meciurile directe cu Gael.

Grupa "Ivan Lendl", clasament:

1 Milos Raonic 1/0 2:0

2 Novak Djokovic 1/0 2:1

3 Dominic Thiem 1/1 3:3

4 Gael Monfils 0/2 1:4.

* victorii/ infrangeri; seturi castigate: seturi pierdute

* primii doi clasati se vor califica in semifinalele Turneului Campionilor

Setul I

Primul set al partidei a fost unul care a curs in mare parte intr-o singura directie. Thiem a fost jucatorul mai inspirat si cel care a gresit mai putin. Gael a incercat sa puna multa adancime in loviturile sale, insa a comis 11 greseli nefortate. Serviciul a fost o arma importanta pentru austriac, iar setul i-a revenit firesc, cu 6-3, dupa 29 de minute.

Dominic a facut diferenta in momentele importante cu ajutorul forehandului sau "biciuit", in timp ce Gael nu a reusit sa se deplaseze asa cum si-ar fi dorit, fiind sacait de o problema la un picior. 11-5 pentru Gael a fost raportul erorilor nefortate, in timp ce loviturile castigatoare au fost 9 pentru francez si 8 pentru Thiem.

Setul II

Exact ca si la meciul cu Novak Djokovic, jocul lui Thiem s-a "prabusit" efectiv in al doilea set. Austriacul si-a pierdut ritmul la serviciu, nu si-a mai gasit nivelul de concentrare, iar Gael s-a distantat relativ repede la 4-0.

Dominic a avut o tresarire de orgoliu si a reusit sa castige contra serviciului (4-1), insa Gael s-a trezit rapid din letargie si l-a "pedepsit" pe austriac (5-1). Setul a fost inchis de francez pe propriul serviciu (game alb), iar setul i-a revenit cu un categoric 6-1, spre bucuria publicului din "O2".

Setul III

Cel mai echilibrat set al disputei a fost al treilea, cei doi fiind siguri atunci cand au servit. S-a mers cap la cap pana la 5-4, moment in care Gael a comis nu mai putin de trei duble greseli, facandu-i astfel cadou adversarului game-ul si meciul (6-4)...

Citeste aici o ampla prezentare a Turneului Campionilor de la Londra.