Jucatoarea de tenis Simona Halep (locul 5 in clasamentul mondial) a anuntat, miercuri, ca va participa la Bucharest Open, turneu de categorie WTA International care va avea loc la Arenele BNR din Capitala in perioada 11-17 iulie, potrivit Mediafax.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

Dupa eliminarea din sferturile de finala de la Wimbledon, Simona Halep nu era sigura de participarea la turneul BRD Bucharest Open, dar, la revenirea in Romania, Halep a precizat ca va fi prezenta in competitie.

"Vin la Bucuresti, vreau sa ajung cat mai departe in turneu. Trecerea de la iarba la zgura va fi dificila, asa ca trebuie sa reiau antrenamentele. Dar asta dupa 1-2 zile de pauza", a spus Simona, potrivit DigiSport.

Simona Halep a castigat turneul de la Bucuresti in 2014. BRD Bucharest Open este dotat cu premii in valoare de 226.750 de dolari si ii va oferi castigatoarei 280 de puncte in clasamentul WTA.

Pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open mai sunt acceptate direct alte trei romance: Monica Niculescu (47 WTA), Patricia Tig (100 WTA) si Andreea Mitu (160 WTA). In plus, trei junioare, Elena Gabriela Ruse (18 ani), Georgia Andreea Craciun (16 ani) si Ioana Minca (17 ani), au primit wild-card-uri.

Halep nu stie inca daca va fi prezenta la Jocurile Olimpice de la Rio din cauza virusului Zika. "Inca nu m-am decis in privinta participarii la Jocurile Olimpice. O sa consult mai multi medici inainte sa iau o decizie finala", a mai spus romanca de 24 de ani, potrivit sursei citate.

Simona a comentat chiar si iminenta numire a lui Christoph Daum la carma echipei nationale: "E foarte bine ca apar antrenori straini in fotbalul romanesc, pentru ca ei te fac sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva".