Tennis World a anuntat lista jucatoarelor care s-au inscris pentru turneul de la Madrid, competitie care se va disputa in perioada 30 aprilie - 7 mai, pe zgura. Suspendata provizoriu pana la finalizarea anchetei privind testul antidoping picat, Maria Sharapova se afla pe lista turneului din capitala Spaniei. Stie oare Masha ca va scapa de o eventuala suspendare?

Maria SharapovaFoto: Nike.com

Pe 7 martie, Maria a socat lumea tenisului dupa ce a organizat o conferinta de presa in care a anuntat ca a picat un test antidoping facut in timpul Australian Open. Substanta gasita: meldonium (a trecut pe lista interzisa de la 1 ianuarie 2016).

La doar cateva saptamani distanta, Tennis World prezinta lista jucatoarelor care si-au anuntat prezenta la turneul de la Madrid, din perioada 30 aprilie - 7 mai. Surprinzator sau nu, Masha se afla pe aceasta lista.

Ideea este ca Maria nu poate participa in acest moment la nicio competitie oficiala, ea fiind suspendata provizoriu pana la finalizarea anchetei. In aceste conditii, ori Masha stie deja ca nu va primi vreo suspendare ori a facut acest lucru pentru a influenta in vreun fel decizia.

Exista un articol in regulamentul WADA (10.6.1) care o poate ajuta pe Maria in acest sens. Sharapova ar putea scapa de suspendare pe motiv ca a oferit un "ajutor substantial" in cazul in care e implicata, dupa cum sustine Digisport.

"Un jucator care ofera ajutor substantial va trebui sa faca cunoscute printr-o declaratie scrisa toate informatiile care au legatura cu problema in cauza. Va trebui sa colaboreze 100% in investigatie. Detaliile trebuie sa reprezinte o parte importanta a procesului si trebuie sa fie credibile", spune articolul 10.6.1.

In 2015, turneul de la Madrid a fost castigat de Petra Kvitova. Maria Sharapova s-a impus in 2014, atunci cand a invins-o pe in finala pe Simona Halep.