Maria Sharapova a fost suspendata, marti, de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) din functia de ambasador al bunavointei, dupa ce a fost depistata pozitiv la un test antidoping si a recunoscut ca s-a dopat cu Meldonium, la Australian Open, informeaza Mediafax.

Maria SharapovaFoto: mariasharapova.com

Fostul lider mondial era ambasador al bunavointei din 2007. In cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, Maria Sarapova se ocupa cu ajutorarea supravietuitorilor dezastrului de la Cernobil, din 1986.

"In lumina anuntului facut recent de Maria Sharapova, am hotarat sa o suspendam din rolul de ambasador al bunavointei cat timp investigatiile continua", au scris reprezentantii ONU intr-un comunicat publicat marti pe site-ul oficial, potrivit publicatiei britanice The Guardian.

Maria Sharapova a recunoscut, pe 7 martie, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost depistata pozitiv dupa un test antidoping sustinut la Australian Open. Meldonium este o substanta care a intrat pe lista medicamentelor interzise de la 1 ianuarie. Rusoaica a sustinut ca nu stia ca medicamentul se afla pe lista celor interzise.