Marti a avut loc, la Londra, tragerea la sorti a partidelor din barajul de mentinere in Grupa Mondiala a FedCup. Dupa ce a pierdut la limita duelul cu Cehia (2-3), Romania va lupta cu Germania pentru a ramane printre cele mai bune opt echipe din competitie.

Meciurile Romaniei cu Germania se vor juca pe 16 si 17 aprilie 2016, urmand ca tara noastra sa fie gazda, dupa informeaza site-ul oficial al competitiei.

Disputa cu Germania ar putea avea loc la "Arenele BNR" din Bucuresti, ramane insa de vazut doar in ce masura va exista o noua intelegere precum cea din 2014: atunci, la fel cum ar putea sa fie si acum, s-au disputat in acelasi timp calificari pentru tabloul de la BRD Nastase-Tiriac Troophy si meciul cu Serbia din FedCup.

Ce rezultate au Simona Halep, Irina Begu si Monica Niculescu cu primele doua "rachete" ale Germaniei:

Simona Halep - Angelique Kerber 3-0

Simona Halep - Andrea Petkovic 5-1

Irina Begu - Angelique Kerber 2-2

Irina Begu - Andrea Petkovic 0-1

Monica Niculescu - Angelique Kerber 1-3

Monica Niculescu - Andrea Petkovic 2-2.

Cine este Germania

Germania este un nume mare in FedCup, cu o echipa omogena si cu multe nume sonore. "Racheta" numarul unu este Angelique Kerber (locul 2 WTA), jucatoare care a castigat de curand Australian Open (a invins-o in finala pe Serena Williams). Mai fac parte din formatia Germaniei: Andrea Petkovic (locul 23 WTA), Sabine Lisicki (32), Annika Beck (39) si Julia Goerges (24 la dublu).

In weekend-ul trecut, Germania a fost invinsa de Elvetia, scor 3-2. Pentru Germania au evoluat Andrea Petkovic (la simplu), Angelique Kerber (la simplu), Annika Beck (la simplu) si Anna-Lena Groenefeld/ Andrea Petkovic la dublu.

Germania a castigat de doua ori competitia, in anii 1987 si 1992. In 2014, nemtoaicele au disputat finala, dar au pierdut cu 3-1 in fata Cehiei.

Romania mai are doar patru jucatoare in TOP 100: Simona Halep (3), Irina-Camelia Begu (34), Monica Niculescu (34) si Alexandra Dulgheru (54).

Germania are nu mai putin de zece sportive in prima suta din lume: Angelique Kerber (2 - a castigat ultima editie de la Australian Open), Andrea Petkovic (23), Sabine Lisicki (32), Annika Beck (39), Mona Barthel (45), Anna-Lena Friedsam (52), Julia Goerges (53), Carina Witthoeft (76), Laura Siegemund (87) si Tatjana Maria (90).

Ce dueluri vor fi in barajul de mentinere in Grupa Mondiala a FedCup:

FedCup, semifinale:

Elvetia - Cehia

Franta - Olanda

* Se va juca pe 16 si 17 aprilie 2016.