Darren Cahill se afla in Romania, acolo unde pregateste alaturi de Simona Halep sezonul 2016. Australianul a discutat cu gsp.ro despre numarul doi mondial, antrenorul precizand, printre altele, ca "Simona este un pic prea perfectionista, iar atunci se poate frustra daca lucrurile nu ii ies perfect".

Simona Halep si Darren CahillFoto: OpenTenis.ro/ Neal Trousdale

Ce trebuie corectat/ modelat la Simona Halep

"Simona e un pic prea perfectionista astfel ca si atunci cand se impune usor se poate frustra daca lucrurile nu i-au iesit perfect. Perfectiunea nu e posibila. Trebuie sa munceasca si mai mult pentru a-si imbunatati jocul mediu si a-l face indeajuns de bun pentru a le invinge pe majoritatea jucatoarelor si sa poata apela la jocul ei de plus A cand are cu adevarat nevoie, nu in fiecare moment al unui meci" - Darren Cahill.

Despre pariul pierdut in fata lui Andre Agassi

"Sunt cunoscut pentru faptul ca pun un pic de stimulent aditional in spatele unui rezultat bun. Cred ca e ceva normal in ziua de azi. Se presupune ca totul trebuie sa contina si putina distractie, ceva de care echipa sa poata rade.

Cand am inceput sa lucrez cu Andre Agassi, el avea 32 de ani si un reporter m-a intrebat daca mai e capabil sa cucereasca un titlu de Mare Slam si, daca da, in ce fel vom sarbatori? I-am raspuns ca il cred capabil si ca, daca se va intampla, probabil ma voi rade pe cap in semn de respect fata de el. Din nefericire pentru mine, a vazut interviul si i-a placut la nebunie ideea. Cateva luni mai tarziu, m-am trezit stand pe un scaun in timp ce Andre trecerea o masina electrica de tuns peste capul meu, zambind mult mai larg decat o facuse cu o zi inainte, dupa ce castigase finala de la Australian Open. Nu sunt sigur ca, de atunci, parul meu a mai crescut la loc corect. Inca nu am facut un asemenea pariu cu Simo, dar vom vedea" - Darren Cahill.

Care este cel mai bun sfat pentru un jucator de tenis

"Stabileste un plan si tine-te de el. Tenisul e un sport complicat, asa ca alege in fiecare zi unul sau doua lucruri la care simti nevoia sa lucrezi, apoi concentreaza-ti eforturile in acele zone in sesiunile specifice de antrenament.

Sa iesi de pe teren in fiecare zi cu senzatii mai bune legate de o anumita parte a jocului tau. Sa simti imbunatatirea in zonele respective. Si sa nu renunti niciodata. Nu conteaza daca e o alergare de antrenament, o sesiune de pregatire sau un meci competitiv, e crucial sa fii sincer cu visurile tale. Momentul in care ignori acel buton de alarma si ratezi o alergare programata dimineata devreme e momentul in care faci un mare pas inapoi. E momentul in care devii mediocru. Sa gasesti scurtaturi va fi pentru tine ceva normal, va fi o parte din viata ta zilnica. Niciodata sa nu spui "nu" visurilor tale" - Darren Cahill.

Simona Halep a inceput colaborarea cu Darren Cahill din luna martie a acestui an, prin intermediul programului de dezvoltare gandit de Adidas (n.r. Player Development Program).

Printre altele, alaturi de Cahill, Halep a castigat in acest an Indian Wells (cel mai important titlu de pana acum al Simonei), a jucat finala de la Toronto si a ajuns in semifinale la Cincinnati si US Open.

In varsta de 50 de ani, Cahill este un antrenor apreciat in lumea tenisului, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Fernando Verdasco, Ana Ivanovic si Daniela Hantuchova.