Romania are un nou castigator al Turneului Campionilor dupa o pauza de 40 de ani, Horia Tecau (la dublu) calcandu-i pe urme lui Ilie Nastase (a cucerit trofeul ultima data in 1975, in proba de simplu). Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer a avut nevoie de o ora pentru a trece de Florin Mergea si Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Statistica partidei Tecau/Rojer vs Mergea/Bopanna:

Durata partida: 1h

Duble greseli: 0-4

Puncte castigate cu primul serviciu: 74%-74%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 76%-54%

Puncte de break castigate: 3/4 vs 0/2

Total puncte castigate: 55-44.

Tecau si Rojer au aratat in finala desfasurata in "O2" din Londra ca formeaza cel mai bun dublu din tenisul masculin. Florin si Rohan au incercat sa schimbe soarta finalei, dar s-au lovit de un adevarat zid. Horia si Jean-Julien vor incheia anul pe prima pozitie, detronandu-i pe "nemuritorii" Bob si Mike Bryan in clasamentul echipelor.

Setul II

Primul break din setul doi a venit tot in favoarea lui Horia si a lui Rojer, iar acest lucru s-a intamplat tot cu Rohan Bopanna la serviciu (la scorul de 2-2). Cu un joc solid si cu solutiile inspirate in jocul de la fileu, Horia si Jean-Julien au mai reusit un break, castigand setul cu 6-3.

Setul I

Soarta primului set a fost decisa de primul game al finalei: pe serviciul lui Rohan Bopanna, Tecau si Rojer au facut break-ul, moment care s-a dovedit hotarator. S-a mers cap la cap cu serviciul, iar scorul de 6-4 pentru Horia si Jean-Julien nu a parut o surpriza. Setul intai a durat 31 de minute.

De-a lungul timpului, Tecau si Mergea s-au duelat de opt ori, de fiecare data castig de cauza avand Horia.

"Am crezut mereu ca putem castiga acest trofeu. Am facut pasi mici, dar am reusit sa obtinem aceasta victorie. Il felicit pe Florin pentru un an minunat si pentru un parteneriat de succes. Le doresc lui si partenerului sau sa continue sa progreseze" - Horia Tecau.

"Este un sentiment ireal. Ii felicit pe adversari pentru o saptamana foarte buna si un an foarte bun. Suntem prieteni, dar in acelasi timp situatia este putin ciudata. Sunt foarte fericit ca ma aflu aici. In cele trei participari anterioare am avut un bilant de 0-9 (n.r. - 0 victorii, 9 infrangeri), iar acum am castigat toate meciurile" - Jean Julien Rojer.

"Jucam de cateva luni impreuna si rezultatele sunt senzationale. Il cunosc pe Horia de cand aveam sase ani si vreau sa-l felicit pentru acest succes" - Florin Mergea.

"Ei au avut un sezon senzational. Se vede ca le prieste in Anglia, unde au castigat si turneul de la Wimbledon. Vreau sa ii multumesc lui Florin ca a jucat alaturi de mine si am avut un sezon excelent" - Rohan Bopanna.

Dupa parcursul de la Londra, Tecausi Rojer vor primi 1.500 de puncte in clasamentul de dublu si un cec in valoare de 423.000 de dolari, in timp ce Mergea si Bopanna vor incasa 229.000 de dolari si 800 de puncte in clasamentul de dublu.

Cine a incheiat ultimii zece ani pe prima pozitie in ierarhia ATP rezervata perechilor:

2005 Bob si Mike Bryan

2006 Bob si Mike Bryan

2007 Bob si Mike Bryan

2008 Daniel Nestor si Nenad Zimonjic

2009 Bob si Mike Bryan

2010 Bob si Mike Bryan

2011 Bob si Mike Bryan

2012 Bob si Mike Bryan

2013 Bob si Mike Bryan

2014 Bob si Mike Bryan

2015 Horia Tecau si Jean Julien Rojer.