Perechea romano-olandeza Horia Tecau/Jean-Julien Rojer, a treia favorita, a fost invinsa de cuplul francez Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut, cap de serie numarul 12, cu 7-6 (5), 6-4, marti, in sferturile de finala ale probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Slem al anului, anunta Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Castigatorii de anul acesta de la Wimbledon au pierdut in fata finalistilor de la Australian Open, dupa o ora si 33 de minute, in care francezii au reusit 9 asi, iar Tecau si Rojer doar 6. Herbert si Mahut au reusit 41 de lovituri direct castigatoare, fata de 28 ale invinsilor, perechea romano-olandeza facand si mai multe erori nefortate, 14 fata de 12.

Tecau si-a egalat cea mai buna performanta a sa la US Open (prima oara in 2011), dar sfertul de la Flushing Meadows este cel mai slab rezultat la turneele de Mare Slem in 2015 pentru Horia si partenerul sau, dupa semifinale la Melbourne si Roland Garros si titlul castigat la Wimbledon.

Tecau si Rojer vor primi un cec de 67.675 dolari si 360 de puncte ATP, iar Horia isi adauga 7.500 dolari pentru evolutia de la dublu mixt alaturi de Simona Halep (sferturi).

In semifinale, Herbert si Mahut vor juca impotriva invingatorilor din meciul Florin Mergea (Romania)/Rohan Bopanna (India/N. 6) - Dominic Inglot (Marea Britanie)/Robert Lindstedt (Suedia), care se va juca miercuri.