Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3 la simplu, a decis sa joace si la dublu, la Wimbledon, alaturi de Elena Bogdan, ele urmand a intalni in primul tur cuplul Su-Wei Hsieh/Flavia Pennetta (Taiwan/Italia), cap de serie numarul 7, informeaza site-ul oficial al competitiei.

Elena BogdanFoto: AGERPRES

Tot in primul tur, Irina-Camelia Begu evolueza alaturi de spaniola Lara Arruabarrena, impotriva cuplului american Varvara Lepchenko/Christina McHale, scrie Mediafax.

Monica Niculescu si Olga Savciuk din Ucraina le vor intalni, in primul tur, pe surorile gemene Pliskova, Karolina si Kristyna, din Cehia.

Si Alexandra Dulgheru joaca la dublu, in echipa cu Silvia Soler-Espinosa din Spania. Adversarele lor sunt favoritele numarul 6, Garbine Muguruza si Carla Suarez Navarro, tot din Spania.

O alta romanca prezenta pe tabloul de dublu este Raluca Olaru. Ea si chinezoaica Chen Liang vor da piept in turul I cu perechea Belinda Bencic/Katerina Siniakova (Elvetia/Cehia).

Pe tabloul de dublu masculin de la Wimbledon, perechea Horia Tecau/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda) este cap de serie numarul 4, iar cuplul Florin Mergea/Rohan Bopanna (Romania/India) este al noualea favorit.

Tecau si Rojer vor juca in primul tur impotriva echipei Martin Klizan/Lukas Rosol (Slovacia/Cehia). La randul lor, Mergea si Bopanna vor da piept cu Tim Smyczek/Jiri Vesely (SUA/Cehia).

Horia Tecau este triplu finalist la Wimbledon, in 2010, 2011 si 2012, de fiecare data in echipa cu suedezul Robert Lindstedt.

La al treilea Grand Slam al anului, echipele care pierd in turul I al probei de dublu vor primi un premiu total de 9.000 de lire sterline (circa 12.500 de euro), iar cele care ajung in turul secund, 13.750 de lire sterline (aproape 20.000 de euro).