Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 6, s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open, dupa ce a invins, vineri, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul australian Chris Guccione/Lleyton Hewitt, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tecau si Rojer vor evolua in turul 3 al probei de dublu cu perechea castigatoare din meciul Eric Butorac/Sam Groth (SUA/Australia), cap de serie numarul 12 - Pablo Andujar/Dustin Brown (Spania/Germania).

Si echipa Florin Mergea/Dominic Inglot (Romania/Marea Britanie), cap de serie numarul 14, a invins, vineri, cu scorul de 7-6 (6), 4-6, 6-2, cuplul argentinian Diego Schwartzman/Horacio Zeballo si s-a calificat in optimile de finala ale Australian Open.

In faza urmatoarea, Mergea si Inglot vor da piept cu castigatorii din meciul Bob si Mike Bryan (SUA), cap de serie numarul 1 - Carlos Berlocq/Leonardo Mayer (Argentina).

Tecau si Mergea, parteneri in echipa de Cupa Davis a Romaniei, ar putea fi adversari in sferturile de finala, daca vor castiga meciurile din turul 3.

Cuplul Monica Niculescu/Vitalia Diatcenko (Romania/Rusia) a fost invins, vineri, cu scorul de 6-1, 3-6, 7-6 (5), de perechea americana Raquel Kops-Jones/Abigail Spears, cap de serie numarul 5, in turul doi.

Pentru prezenta in mansa a doua, Niculescu si Diatcenko vor primi un cec in valoare totala de 23.000 de dolari australieni (16.000 de euro).

In competitia feminina de dublu a mai ramas doar o romanca, Irina-Camelia Begu, care face echipa cu Lara Arruabarrena din Spania, ele fiind calificate tot in turul secund.