​Simona Halep va fi a treia jucatoare din istoria tenisului romanesc care va participa la Turneul Campioanelor. Aflata pe locul doi in ierarhia WTA, Halep a precizat ca de-abia asteapta sa evolueze, in Singapore, impotriva celor mai buna jucatoare din lume.

Simona Halep la US OpenFoto: usopen.org

"Intotdeauna a fost un vis al meu sa evoluez la Finala WTA. Am avut un mare succes in acest an si abia astept sa evoluez impotriva celor mai bune jucatoare din lume, la Singapore", a declarat Simona Halep, citata de site-ul oficial al WTA.

Celelalte jucatoare din Romania care au luat parte la Turneul Campioanelor au fost Virginia Ruzici si Irina Sparlea.

Castigatoare in 2014 la Doha si Bucuresti, finalista la Madrid si Roland Garros, semifinalista la Wimbledon si Indian Wells, Halep se va afla printre cele mai bune opt jucatoare din acest sezon care vor evolua, in luna octombrie, la Singapore.

Sportiva din Constanta, in varsta de 22 de ani, este a treia jucatoare care isi asigura biletele pentru aceasta competitie, dupa americanca Serena Williams, locul 1 WTA, si dupa rusoaica Maria Sharapova, locul 4 WTA.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, se va disputa, incepand din 20 octombrie, la Singapore. Competitia reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se vor intrece pentru premii de peste sase milioane de dolari, informeaza Mediafax.