Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA, poate sa-si asigure prezenta la Turneul Campioanelor, competitia care inchide sezonul feminin de tenis, daca va accede in semifinalele US Open, ultimul Grand Slam al anului, informeaza site-ul oficial al WTA, potrivit Mediafax.

Simona HalepFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

In aceeasi situatie este si rusoaica Maria Sarapova, locul 6 WTA, dar cele doua sportive se pot intalni in sferturile de finala, caz in care numai una dintre ele se va califica la Turneul Campioanelor dupa US Open.

Alte doua jucatoare pot sa-si asigure prezenta la Singapore dupa Grand Slam-ul american: Serena Williams, locul 1 WTA, daca se califica in finala si Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, daca va castiga US Open.

In acest moment, cele patru sportive ocupa urmatoarele locuri in clasamentul care conteaza pentru Turneul Campioanelor: 1. Maria Sarapova (5.335 de puncte), 2. Simona Halep (5.060 de puncte), 3. Serena Williams (4.931 de puncte) si 4. Agnieszka Radwanska (4.249 de puncte).

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, se va disputa, incepand din 20 octombrie, la Singapore. Competitia reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se vor intrece pentru premii de peste sase milioane de dolari.

Simona Halep, a doua favorita la US Open, va evolua, miercuri, pe terenul Louis Armstrong, in turul 2 al competitiei, impotriva slovacei Janei Cepelova, locul 65 WTA.