A ajuns pana pe locul sapte in ierarhia WTA, fiind una din cele mai bune jucatoare pe care le-a dat tara noastra. Irina Sparlea a vorbit despre ascensiunea Simonei Halep si despre tenisul care se joaca astazi in circuitul feminin. "Astazi se da cu maciuca, in trecut erau stiluri mai variate", a precizat Irina Sparlea.

Simona HalepFoto: wimbledon.com

* Irina Sparlea a vorbit pentru Prosport, aici poti citi tot interviul.

Despre ascensiunea Simonei Halep

"In momentul de fata, în tenisul feminin mondial, oricine poate ajunge pe primele locuri, iar Simona e un exemplu de jucatoare valoroasa care a fost constanta si a facut un salt urias intr-un an de zile. Sa ajungi printre jucatoarele momentului... e mare lucru. Dar nici nu mai sunt jucatoare cum erau..." - Irina Sparlea.

Despre virusul Serenei Williams

"Habar n-am, imi parea rau pentru ea, am citit ca a luat un virus!? Nu arata! Poate ca nici nu trebuia sa intre pe teren, dar a sperat ca mai tarziu, in timpul meciului, isi va reveni. Stiu cum e. Incerci si speri ca pe parcurs te vei simti mai bine. Dar nu stiu ce s-a intamplat cu ea de nu era in apele ei" - Irina Sparlea.

Despre finala de la Roland Garros

"Putea s-o bata (n.r. Simona pe Sharapova), pentru ca a avut sanse in decisiv. Dar a fost cuprinsa de o doza de emotie, daca ar fi avut o mai mare experienta, nu s-ar fi grabit. Dar Sharapova a avut si noroc, pentru ca a riscat: ori-ori? si i-a intrat. Asta am vazut eu din afara, de unde totul se vede altfel. Toti suntem stiutori" - Irina Sparlea.

Despre castigarea unui turneu de Grand Slam

"Nu-i lipseste nimic Simonei pentru a castiga un turneu de Grand Slam. Pe Halep o pot asemana cu Arantxa Sanchez. si putin cu Amanda Coetzer" - Irina Sparlea.

Despre accidentarea Simonei

"Am vazut-o alergand destul de bine, nu cred ca a dat semne cum ca ar fi avut probeleme. Cel putin din afara nu s-a observat ca ar fi sicanat-o glezna. Acum, nu stiu, una se vede de afara..., dar nu parea preocupata din cauza acelei accidentari" - Irina Sparlea.

Despre ce-i lipseste Simonei Halep

"Nimic. In contextul in care a jucat o finala la Roland Garros si o semifinala la Wimbledon, eu zic ca nu-i lipseste nimic. Putea foarte bine sa joace Halep finala, nu Bouchard si Kvitova (n.r. cehoaica s-a impus cu 6-3, 6-0). Sunt toate de valori apropiat egale, daca mi s-ar cere sa dau o acum o favorita pentru titlu la turneul x sau y as merge pe placere, pe jucatoarea preferata, pentru ca oricat ai vrea sa faci o analiza obiectiva, nu-ti iese o favorita clara. Lucrurile se schimba insa cand o includem si pe Serena in acest grup. Daca Williams se afla intr-o mare forma, atunci ea e favorita clar. Dar asta e, tenismenii nu sunt niste roboti" - Irina Sparlea.

Despre jocul din trecut si cel din prezent

"Jocul pe care il aveam noi, nu-l pot juca fetele care evolueaza in ziua de azi. Daca le dai de trei ori slice, nu mai stiu sa joace mingea. In prezent, italianca Roberta Vinci le baga in ceata cu reverul slice. Astazi se da cu maciuca. Daca le intra maciuca e bine, daca nu, nu-i bine. Erau stiluri mai variate in acea perioada, acum toate joaca liniar, in acelasi fel" - Irina Sparlea.