Echipa Romaniei a invins Serbia cu scorul de 4-1, dupa ce jucatoarele Jovana Jaksici si Nina Stojanovici au abandonat, duminica, in intalnirea cu perechea Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu, in play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale a Fed Cup, anunta Mediafax. Romania isi asigurase accederea in a doua Grupa Mondiala a Fed Cup inaintea acestui meci de dublu, in urma victoriei obtinuta de Sorana Cirstea, scor 6-3, 6-7 (7), 6-3, in fata Bojanei Jovanovski.

Echipa de Fed Cup a RomanieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

In primul meci de duminica, Simona Halep (locul 5 WTA) a trecut de Bojana Jovanovski, numarul 39 WTA, scor 6-2, 6-4, iar apoi a fost invinsa de Ana Ivanovici (12 WTA), scor 6-3, 7-6 (7/2).

Sambata, Sorana Cirstea (27 WTA) a invins-o pe Ana Ivanovici (12 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2.

Duminica mai este programat meciul de dublu Irina-Camelia Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici.

Simona Halep a fost invinsa duminica de Ana Ivanovici, scor 6-3, 7-6 (7/2), dupa acest meci Romania conducand Serbia cu scorul de 2-1 in intalnirea contand pentru play-off-ul celei de-a doua Grupe Mondiale a Fed Cup.

Halep a declarat, dupa infrangerea din meciul cu Ana Ivanovici, ca este putin suparata, insa nu este dezamagita, subliniind ca a resimtit oboseala, deoarece a jucat doua partide in aceeasi zi.

"Ana a avut un avantaj, a fost mai odihnita. Am luptat sa dau tot ce pot, dar asta e tenisul, imi pare rau. Sunt un pic suparata pe mine, dar nu dezamagita. Am simtit oboseala in meciul 2. Sorana o bate pe Bojana. Imi doresc sa terminam cu 3-1, nu am emotii pentru acest meci. Ana este o jucatoare foarteputernica, tactica mea a fost sa-i dau pe rever, dar a jucat foarte bine. Se pare ca azi a fost Ana mai puternica, mai odihnita. Imi doresc ca echipa sa castige. A fost un public deosebit, sper sa mai jucam acasa, este cu totul minunat. Pentru mine nu a fost o surpriza victoria Soranei ieri. Pastele pentru mine a fost pe terenul de tenis, nu s-a putut sa merg la biserica, dar am in suflet credinta. Cred ca am jucat anul trecut la Nurnberg doua meciuri in aceeasi zi, nu mai tin minte", a declarat Halep.

In primul meci de duminica, Simona Halep a trecut de Bojana Jovanovski, numarul 39 WTA, scor 6-2, 6-4.

Jucatoarea sarba a declarat dupa meci ca sportiva romana a avut lovituri incredibile si a jucat foarte bine.

"Voiam sa joc astazi, pentru ca ieri terenul era umed, era incet, iar jocul meu este agresiv si nu ma avantaja. Totusi, azi m-am trezit devreme, nu am avut timp sa ma odihnesc, sa ma antrenez cum trebuie, dar conditiile au fost aceleasi pentru ambele jucatoare. Simona a jucat foarte bine, a avut niste lovituri incredibile. Eu am jucat bine, sunt multumita de cum am jucat, pentru ca am fost accidentata o perioada si nu am avut meciuri. Sper ca Ivanovici va castiga meciul de azi ca sa avem sanse in continuare. Sunt pregatita de al doilea joc al zilei", a declarat Jovanovski.