Tenismenul spaniol Rafael Nadal a declarat, in conferinta de presa sustinuta luni seara dupa finala memorabila in fata lui Novak Djokovic, ca actualul sezon, reluat in februarie dupa o absenta de 7 luni, a fost "mai mult decat un vis", noteaza AFP.

Nadal, din nou campion la US OpenFoto: Agerpres/Xinhua

In 2013, Rafa Nadal a avut 60 de victorii si doar 3 infrangeri, a ajuns in 12 finale din 13 turnee si a luat 10 titluri, intre care doua de Mare Slem. Nu a pierdut niciun meci pe suprafata rapida (22 victorii).

Nadal se afla pe pozitia a doua in clasamentul ATP, apropiindu-se la doar 120 de puncte in spatele lui Novak Djokovic.

Declaratiile lui Nadal:

  • "Acest sezon a fost fara indoiala cel mai puternic pe plan emotional pentru mine. Acest trofeu inseamna mult. Am lipsit 7 luni din cauza genunchiului, insa acest genunchi nu s-a recuperat complet. Am dureri uneori, insa nu ma impiedica sa joc la cel mai bun nivel.
  • Stiam ca nu voi uita sa joc tenis in sapte luni, insa nu ma gandeam ca voi castiga si un Masters si doua Grand Slam-uri. Este mai mult decat un vis pentru mine.
  • Am castigat mai multe titluri majore decat in cele mai nebunesti visuri ale mele. Voi continua sa muncesc dur, sa castig turnee ca acesta. Nu stii cand incepi sa castigi si cand te opresti. Insa 13 este o cifra incredibila. "