NBA si-a dat acordul in unanimitate pentru ca echipa de baschet New Jersey Nets sa fie cumparata de magnatul rus Mihail Prokhorov. Pe locul doi in topul averilor din Rusia, Prokhorov va deveni primul patron din NBA din afara Americii de Nord.

Rusul a primit aprobarea echipelor din NBA pentru a cumpara echipa New Jersey Nets, omul de afaceri platind 200 milioane de dolari pentru 80% din club si 45% din Barclays Center din Brooklyn, New York, acolo unde echipa va juca incepand cu sezonul 2012. Prokhorov detine actiuni si la echipa de baschet CSKA din Rusia.

Mihail Prokhorov si-a facut averea, care potrivit revistei Forbes ajunge la 13,4 miliarde de dolari, din afaceri cu aur si alte metale, acum investind in masini hibrid.

Nets au avut cel mai prost sezon din istorie, inregistrand un record negativ de 18 infrangeri consecutive. Din 82 de meciuri jucate in total in acest sezon, echipa a pierdut 70 de meciuri. "Avem o singura directie posibila: sus. Imi palce sa gasesc lucruri ieftine si cu probleme. Ma fac sa ma simt puternic. Daca voi mai vrea sa fac ceva, oamenii nu se vor intreba . Vor spune ", a declarat magnatul rus.

"Pentru cei care sunt fani Nets si NBA, inententionez sa le dau foarte multe motive de bucurie in acest an", a mentionat noul patron din NBA intr-un comunicat.

Mihail Prokhorov vrea sa intareasca echipa in aceasta vara, printre jucatorii vizati numarandu-se LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh si Amare Stoudemire.