Criza financiara nu a ocolit NBA, iar patronii cluburilor de baschet din Statele Unite intentioneaza sa "umble" serios la salariile jucatorilor profesionisti, alarmandu-se dupa ce comisarul NBA a anuntat pierderi de aproximativ 400 milioane de dolari numai in acest sezon.

David Stern comisarul NBA a preconizat pierderi de 400 de milioane de dolari pentru acest sezon, o suma aproape dubla fata de pierderile inregistrate in ultimii patru ani. In timp ce patronii de cluburi se plang de pierderi din ce in ce mai mari, oficialii NBA vor sa alcatuiasca un plan economic "durabil", acesta incepand prin reducerea semnificativa a salariilor jucatorilor profesionisti.

"Le-am aratat jucatorilor situatia. Nivelul salariilor jucatorilor este prea mare. Putem sa fugim de aceasta problema, dar nu ne putem ascunde si cred ca nici jucatorii nu pot face asta. Trebuie sa facem schimbari semnificative pentru a putea face fata tuturor pierderilor substantiale, care numara sute de milioane de doalri", a anuntat Stern, potrivit NY Daily News.

Patronii au propus, vineri, jucatorilor reduceri masive ale salariilor si diminuarea procentajului ce revine jucatorilor din veniturile aferente NBA de la nivelul actual de 56% la 43%. De asemenea, patronii vor sa faca "istorie" contractele de 20 de milioane de dolari pe sezon ale superstarurilor din NBA, propunand o reducere de pana la 13 milioane de dolari.

Propunerea nu a fost "imbratisata" de jucatori, Billy Hunter, directorul executiv al Asociatiei Jucatorilor din NBA respingand aceasta idee din start. Cu toate acestea, oficialii NBA s-au aratat dispusi sa negocieze: "Intotdeauna este loc de o intelegere. Intentionam sa negociem aceasta propunere", a adaugat Stern.