"Degringolada totala", a caracterizat presedintele FRH, Cristian Gatu, evolutia handbalistilor romani pe finalul meciul cu Ungaria. Romania a condus cu 6 goluri Ungaria, dupa care a fost inexistenta pe teren, permitand maghiarilor sa revina si sa castige al doilea meci jucat in Croatia.

Cristian Gatu a spus (Sport.ro): "A fost o degringolada totala. O cadere inexplicabila, e adevarat ca la un Mondial sa intampla si lucruri dintr-astea, dar nu credeam ca ni se va intampla noua. Refuz sa cred ca jucatorii nostrii au cazut psihic, cred mai degraba ca au cazut fizic. Teama alor nostri nu e de adversar ci de propria noastra echipa. Am sa vorbesc cu Omer si o sa facem o analiza si vom lua cateva masuri. Nu cred ca in urmatoarele meciuri Romania va avea o cadere de acest gen".

Radu Voina nu e surprins de cele doua infrangeri ale Romaniei. "Ungurii ne-au imbatat cu apa rece si apoi ne-au dat lovitura decisiva. Nu cred ca a fost o cadere fizica a jucatorilor nostri. Cred ca echipa care a jucat atat de bine de am condus cu 6 goluri nu trebuia schimbata. Din minutul 40, au intervenit niste schimbari in echipa si de acolo s-a rupt filmul pentru noi. In plus, au fost si multe greseli tehnice din partea handbalistilor romani.

Eu am spus de la inceput ca Mondialul pentru Romania incepe de luni, in meciul cu Argentina. Daca batem pe Argentina si pe Slovacia ne mai putem gandi la calificare, dar va fi foarte greu. Am risipit energie multa in aceste prime doua jocuri, iar echipele acestea, considerate mai slabe, sunt extrem de ambitioase", a explicat Voina pentru HotNews.

Fostul mare jucator de handbal al Romaniei, Stefan Birtalan, i-a criticat dur pe jucatorii antrenati de Aihan Omer. "Au luat partida in zeflemea dupa minutul 45. Faptul ca ne-am dus la cinci goluri a fost o supriza pentru noi. Meciul l-am pierdut noi, nu l-au castigat ei. Trebuie sa castigam acum cele trei meciuri care urmeaza. Clar este ca am clacat si din cauza lipsei de experienta, dar si ca am tratat de sus Ungaria dupa ce am avut avantaj" , a spus Stefan Birtalan la gsptv.