Echipa de baschet feminin a nationalei Romaniei a suferit prima infrangere din cadrul Grupei A, contand pentru mentinerea in Divizia A europeana. Romania a pierdut in fata Finlandei, scor 69-87. Acest esec nu influenteaza in niciun fel soarta tricolorelor, deoarece Romania se afla pe primul loc in grupa, avand deja asigurata prezenta in Divizia A si in sezonul urmator.

Finlanda a castigat la Lahti, meciul impotriva Romaniei si se va duela indirect cu Marea Britanie pentru singurul loc disponibil pentru mentinerea in prima divizie europeana.

Heta Korpivaara si Reetta Piipari au adus gazdele in avantaj inca din primele minute ale partidei. Romania a ripostat imediat prin Monika Boriga, Svetlana Dragusin si Maria Pascalau. La sfarsitul primelor 15 minute, Finlanda a condus cu 24-15. Tiina Sten si Reetta Piipari au adus echipa, spre sfarsitul partidei la un avantaj de 20 de puncte.

Romania va disputa ultimul meci din grupa pe teren propriu, cu Marea Britanie. Pentru a ramane in Divizia A Eurobasket, englezoaicele au nevoie de o victorie in fata romancelor, dar si de un rezultat slab al Finlandei in fata Bosniei si Herzegovinei.

Cele mai bune marcatoare ale partidei:

Finlanda: Heta Korpivaara 29 puncte, Tiina Sten 15 puncte, Reetta Piipari 14 puncte

Romania: Maria Pascalau 20 puncte, Svetlana Dragusin 15 puncte