Brittney Griner, vedeta baschetului feminin american, aflată în arest de mai bine de patru luni în Rusia, a transmis o scrisoare către președintele american Joe Biden.

Foto:

Starul Brittney Griner, dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia cu o săptămână înaintea declanșării invaziei din Ucraina, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi „un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

Ea a fost reținută pe un aeroport din Moscova, unde sosise de la New York.

La Tribunalul Khimki, Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost acuzată de procurorul rus din proces că avea în bagaj mai puțin de un gram de ulei de canabis.

Procuratura susține că ea intenționa să introducă drogurile pe teritoriul Rusiei, într-un rucsac și o valiză.

Baschetbalista Brittney Griner îi cere lui Joe Biden să nu uite de deținuții americani blocați în Rusia

Brittney Griner, vedeta WNBA reţinută de mai bine de patru luni în Rusia, susține că îi este teamă că ar putea rămâne „pentru totdeauna” în Rusia.

„În timp ce stau într-o închisoare rusească, singură cu gândurile mele şi fără protecţia soţiei mele, a familiei mele, a prietenilor mei, a tricoului meu olimpic, sunt îngrozită de ideea că o să fiu aici pentru totdeauna.

Pe 4 iulie, familia noastră onorează în mod normal serviciul celor care au luptat pentru libertatea noastră, inclusiv tatăl meu, care este veteran al războiului din Vietnam.

Mă doare gândindu-mă la modul în care sărbătoresc de obicei această zi, deoarece libertatea înseamnă ceva complet diferit pentru mine în acest an.

Îmi dau seama că vă confruntați cu atât de multe, dar vă rog să nu uitați de mine și de ceilalți deținuți americani. Vă rog să faceți tot ce puteți pentru a ne aduce acasă.

Am votat pentru prima dată în 2020 și am votat pentru dumneavoastră (n.r. Joe Biden). Cred în dumneavoastră.

Mai am încă atât de multe lucruri bune de făcut cu libertatea mea pe care o puteți ajuta să o restabiliți.

Mi-e dor de soția mea! Mi-e dor de familia mea! Mi-e dor de colegii mei de echipă!

Mă omoară să știu că ei suferă atât de mult acum. Vă sunt recunoscător pentru tot ceea ce puteți face în acest moment pentru a mă duce acasă" - Brittney Griner.

Procesul lui Griner are un nou termen de judecată pe 7 iulie.