Echipa națională de handbal feminin a României şi-a aflat adversarele din grupa C a Campionatului European din acest an, în urma tragerii la sorți care a avut loc joi la Ljubljana.

Cristina NeaguFoto: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Astfel, tricolorele vor întâlni reprezentativele Olandei, Macedoniei de Nord şi Franţei.

CE Handbal 2022, componenţa celor patru grupe

Grupa A (la Ljubljana): Norvegia, Ungaria, Croaţia, Elveţia;

Grupa B (Celje): Danemarca, Suedia, Slovenia, Serbia;

Grupa C (Skopje): Franţa, Olanda, Macedonia de Nord, România;

Grupa D (Podgorica): Polonia, Muntenegru, Germania, Spania.

„Este o tragere la sorţi echilibrată, aşa cum este la orice Euro. De fiecare dată spun că mă bucur când avem adversari puternici pentru că doar aşa ne putem testa şi autodepăşi. Mai sunt suficiente luni până la începerea competiţiei şi acest timp trebuie folosit cu eficienţă. Va fi important ca toate fetele să fie sănătoase şi România să poată alinia cea mai puternică echipă. Să credem în noi!”, a spus Adrian Vasile, selecționerul României.

România a făcut parte din urna a patra la tragerea la sorţi, după ce a încheiat pe locul 2 în grupa 2 preliminară, în urma rezultatelor: 26-19 şi 31-21cu Insulele Feroe, 33-33 şi 38-29 cu Austria, 28-35 şi 27-32 cu Danemarca.

Naţionala României va participa pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 va avea loc între 4 şi 20 noiembrie şi va fi găzduit de oraşele Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Sloganul competiţiei este ”Play with heart” - ”Joacă cu inima”.