U BT Cluj a suferit prima înfrângere în Grupa K, faza Top 16 a competiției Basketball Champions League. Campioana României a fost învinsă marţi, pe teren propriu, de formaţia Unicaja Malaga, scor 86-70.

HotNews.roFoto: Hotnews

Peste 4.000 de fani au asistat la partida cu Unicaja Malaga. Au fost puse în vânzare şi 10 locuri premium la nivelul terenului, de câte 500 de lei tichetul, iar întreaga sumă obţinută din vânzare va fi donată de U BT Cluj către PATRIR (Peace Action Training and Research Institute of Romania), organizaţie care oferă suport umanitar pentru refugiaţii ucraineni de pe teritoriul României, scrie News.ro.

Din grupa K s-a retras formaţia BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din ţara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL.

Ultimele două meciuri din grupă sunt Filou Oostende - Unicaja (16 martie) şi Filou Oostende - U BT Cluj (22 martie).

Clasament Grupa K:

1. Unicaja 5

2. U BT Cluj 5

3. Oostende 2.

În primul meci din grupă, U BT Cluj s-a impus în deplasare cu Unicaja Malaga, cu 79-73, în al doilea a dispus pe teren propriu de Filou Oostende, cu 86-75, după care a trecut de BC Prometey, cu 92-81, ultimul rezultat fiind anulat.

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6 şi 8 mai.

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor.