​Reprezentativa Chinei s-a retras de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania, după detectarea unui caz de infectare cu coronavirus în cadrul delegaţiei sale, a anunţat Federaţia internaţională (IHF), citată de agenţia EFE.

CM Handbal feminin 2021Foto: ihf.info

"După un test pozitiv pentru Covid-19 în cadrul delegaţiei Republicii Populare Chineze de la Campionatul Mondial din Spania, Asociaţia Chineză de Handbal a informat Federaţia Internaţională că se retrage din competiţie", a precizat IHF într-un comunicat.

Reglementările chineze pentru prevenirea şi controlul epidemiilor obligă echipa, după cum a explicat Federaţia Internaţională de Handbal, "să se izoleze imediat şi, prin urmare, să se retragă, pentru că cei infectaţi se pot întoarce acasă doar când se recuperează şi trebuie să rămână izolaţi în Spania încă şase săptămâni".

Restul membrilor naţionalei chineze trebuie să fie izolaţi timp de 14 zile în Spania, "înainte să se poată întoarce în ţara lor", a adăugat IHF.

Echipa Chinei, care participă la Campionatul Mondial la invitaţia IHF, a pierdut toate meciurile disputate în cadrul Grupei H, ocupând ultimul loc în clasamentul acestei grupe.

Handbalistele chineze urmau să participe la Cupa Preşedintelui, în care aveau de disputat două meciuri, după ce miercuri s-au înclinat în faţa Paraguayului (24-30).

Federaţia internaţională a precizat că echipa chineză va fi considerată învinsă cu scorul de 10-0 în cele două meciuri pe care mai avea de jucat la Campionatul Mondial, împotriva selecţionatelor Tunisiei şi Slovaciei, informează Agerpres.