Forul internaţional de handbal a anunţat că toţi participanţii la Campionatul Mondial feminin, care debutează în 1 decembrie, trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid 19 sau să facă dovada trecerii prin boală, iar la sosire trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

IHF precizează într-o informare transmisă celor 32 de federaţii naţionale că prin ”toţi participanţii” se înţelege echipele (jucătoare, staf, oficiali), oficialii IHF, arbitri, parteneri de organizare, ziarişti, voluntari, personal administrativ, ghizi etc.

Informarea IHF a fost numită ”Plan de precauţie” şi include mai multe măsuri, inclusiv informaţii generale despre Covid 19, obligativitatea păstrării unei distanţe de 1,5 metri, purtarea măştilor, regimul de testare în timpul competiţiei, precum şi alinierea la condiţiile impuse de Spania pentru intrarea în ţară.

Toate delegaţiile participante la CM trebuie să numească un ”ofiţer Covid-19”, iar după sosirea la hoteluri vor fi supuse unor teste rapide antigen.

Comitetul de organizare al CM din Spania urmează să anunţe o decizie şi în privinţa spectatorilor, care în prezent, conform regulamentelor sanitare naţionale, pot participa în proporţie de 80% din capacitatea sălilor.

Toate informaţiile oferite de IHF, cu doar două săptămâni înaintea debutului CM, pot fi consultate pe site-ul ihf.info.

România va evolua în grupa C, cu reprezentativele Norvegiei, Kazakhstan şi Iran, la Castello. Tricolorele vor debuta în 3 decembrie, cu Iran.

Căpitanul naţionalei, Cristina Neagu, nu va lua parte la CM, iar revenirea sa în circuitul reprezentativei va avea loc doar în 2022, transmite News.ro.

Va fi primul Campionat Mondial cu 32 de echipe.

Campioana mondială en-titre este Olanda.