​Adrian Vasile, antrenorul echipei de handbal feminin CSM Bucureşti, a declarat, vineri, că meciul cu Ferencvaros din grupele Ligii Campionilor va fi unul foarte dificil, "pentru caractere puternice". Tehnicianul este sigur că echipa sa nu va rata calificarea în faza următoare a competiției.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fiecare meci împotriva celor de la Ferencvaros (n.r. - FTC-Rail Cargo Hungaria) e foarte echilibrat, pentru că am şi jucat împotriva lor toate sezoanele acestea de Champions League. De multe ori ne-am împărţit victoriile. Dar cred că în momentul de faţă Ferencvaros traversează o perioadă foarte bună fiind învinsă în Liga Campionilor. Este o echipă pe val, cu jucătoare cu foarte multă încredere în ele. Iar faptul că joacă acasă şi va avea şi suportul publicului este un atu pentru ele. E greu de spus dacă acesta este cel mai greu meci din grupă... Dar este o deplasare în Ungaria, este o partidă pentru caractere puternice, o partidă adevărată într-o atmosferă frumoasă", a spus Adrian Vasile înaintea antrenamentul desfăşurat la Sala Polivalentă din Capitală.

Tehnicianul nu crede că CSM Bucureşti poate rata califica în faza următoare a Champions League în cazul unei înfrângeri în meciul de sâmbătă. "Nu cred, mai sunt oricum 6 etape. Cu tot respectul pentru adversarele noastre, îmi e foarte greu să cred că CSM Bucureşti nu va încheia grupa în primele 6 echipe. Înfrângerile nu sunt niciodată uşor de gestionat, mai ales într-o echipă ca a noastră, pentru că astfel de momente le trăim un pic mai greu. Dar este sport, orice echipă, orice campion pierde la un moment dat. Nimeni nu câştigă tot timpul. Dar într-adevăr lucrurile care depind de noi trebuie să le facem mai bine", a menţionat Adrian Vasile.

Antrenorul şi-ar dori ca şi în România să se poată disputa partidele cu spectatori, informează Agerpres.

"Toată Europa joacă în săli pline, pe stadioane pline, numai noi jucăm cu sălile goale. Iar lucrurile acestea contează pentru noi ca echipă, pentru că un -1 se poate transforma în +1. Însă nu sunt lucruri pe care noi putem să le schimbăm. În momentul de faţă în handbalul românesc cred că este un procent foarte mare de persoane vaccinate şi cred că trebuie să ne continuăm vieţile cât mai normal. Pentru că văd că şi în alte ţări sunt astfel de probleme (n.r. - cazuri multe de Covid-19) şi joacă în săli pline, iar noi în ele goale. Suntem într-adevăr într-o perioadă de criză, o situaţie mai grea decât anul trecut, dar sperăm ca începând cu 2022 să avem din noi spectatori măcar într-o anumită măsură. Adică să găsim o soluţie pentru ca toată lumea să fie în siguranţă şi să se bucure de spectacol", a precizat Vasile.

Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti întâlneşte sâmbătă, de la ora 17:00, în deplasare, formaţia FTC-Rail Cargo Hungaria, într-o partidă din Grupa A a Ligii Campionilor.

Clasament:

1. Ferencvaros (167-155 golaveraj) 10 puncte

2. Esbjerg (163-142) 9

3. Rostov-Don (155-142) 8

4. Borussia Dortmund (176-157) 7

5. Brest Bretagne (169-158) 6

6. CSM București (168-157) 6

7. Podravka Vegeta (149-191) 2

8. Buducnost (138-183) 0.