U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, s-a calificat, pentru prima oară, vineri seară, în grupele Basketball Champions League, după ce a învins campioana Elveţiei, Fribourg Olympic, scor 77-64 (38-41), în finala turneului preliminar din Grecia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Principalii marcatori ai partidei au fost Guzman 17, Richard 16 punte, Stewart 13, Stipanovic 10, Katic 10, pentru U BT Cluj, respectiv Cotture 14, pentru Fribourg.

În primul meci din cadrul turneului elen, campioana României a învins formaţia finlandeză Vilpas Vikings, scor 106-97, iar în cel de-al doilea gazdele de la Peristeri BC, cu 84-74.

Fribourg Olympic a intrat direct în semifinalele turneului şi a trecut de KK Split, scor 76-67, pentru un loc în finală.

U BT Cluj a participat pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, şi este prima dată când atinge faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu a beneficiat de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.

O singură echipă românească a mai ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.

După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, Cupa României (primul tur, între 24-28 septembrie), iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie, informează News.ro.​