Echipa de handbal feminin CSKA Moscova, antrenată de Florentin Pera, nu s-a putut prezenta la meciul din grupa B a Ligii Campionilor, cu Metz, în deplasare. Restricţiile sanitare din Franţa obligau echipa rusă să ajungă şi să plece în ziua meciului, în condiţiile în care vaccinul anti-Covid, Sputnik, folosit de delegaţia rusă, nu este recunoscut în UE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciul Metz vs SKA Moscova era programat duminică, de la ora 17:00, însă formaţia rusă nu a putut ajunge în timp util, în condiţiile impuse de legislaţia sanitară franceză. După mai multe parlamentări care au inclus nu doar cluburile, ci şi EHF, CSKA Moscova nu a primit acordul iniţial de a amâna meciul, astfel că un zbor charter dus- întors în aceeaşi zi a fost imposibil de găsit, după cum a precizat formaţia din capitala Rusiei.

CSKA Moscova nu s-a prezentat la meci, iar EHF urmează să anunţe măsurile pe care le va impune în acest caz sau dacă va accepta jucarea partidei la o altă dată. Pe site-ul EHF partida este listată în prezent pentru o confirmare ulterioară.

Legislaţia sanitară din Franţa ar fi impus delegaţiei ruse o carantină de 10 zile, în condiţiile în care jucătoarele şi oficialii sunt vaccinaţi anti-Covid cu Sputnik, vaccin nerecunoscut în Uniunea Europeană.

Într-o altă partidă din grupa B, Kastamonu din Turcia, cu Costică Buceschi pe banca tehnică, întâlneşte Odense Handbold, tot duminică.