Jucătorii naţionalei de rugby a Argentinei, care vor evolua la 3 iulie împotriva echipei României, într-un meci test World Rugby, s-au vaccinat la Bucureşti.

Nationala de rugby a Argentinei s-a vaccinat la BucurestiFoto: Facebook - Rugby Romania

Alături de ei, s-au vaccinat şi trei dintre componenţii echipei României: Cristi Chirică, Cristi Boboc şi Dan Groza.

"Având în vedere această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar şi campaniile ample de vaccinare împotriva COVID-19 care se desfăşoară în România, astăzi a avut loc o acţiune de imunizare în rândul sportivilor în vederea meciurilor care vor avea loc. Sosiţi de câteva zile în România, jucătorii Argentinei au ales să se imunizeze, lor alăturându-se şi trei dintre Stejari: Cristi Chirică, Cristi Boboc şi Dan Groza", se arată pe site-ul rugbyromania.ro.

Imunizarea a avut loc în unitatea de cazare în care se află "Pumele", unde s-a deplasat o echipă mobilă. Această acţiune a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, în special a secretarului de stat Andrei Baciu, instituţia făcând o donaţie staff-ului Argentinei printr-o HG, dar şi cu sprijinul premierului Florin Cîţu.

"În primul rând m-am vaccinat pentru că urmează aceste două meciuri pe care le avem în campania de vară şi pentru că la echipa de club din Franţa ni s-a recomandat vaccinarea, iar în luna august vom începe deja să jucăm. Este un gest firesc până la urmă, este, aş putea spune, o măsură în plus de siguranţă atât pentru mine, cât şi pentru cei dragi.

Suntem sportivi, intrăm în contact cu foarte multă lume, călătorim, avem meciuri în diferite locaţii şi deşi respectăm un protocol sanitar destul de rigid, cel puţin în Franţa, am considerat că vreau să fac acest lucru. Este o formă de responsabilitate în primul rând faţă de mine şi apoi faţă de familie, faţă de colegi", a declarat Stejarul Cristi Chirică.

În România, sportivii componenţi ai loturilor naţionale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificaţi individual la Jocurile Olimpice, precum şi stafful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi au fost incluşi în cea de-a doua etapă a vaccinări naţionale. La începutul lunii mai, 12 rugbyşti de la CS Dinamo s-au vaccinat în cadrul Maratonului Vaccinării care a avut loc la Sala Palatului.

Meciul România – Argentina se va disputa la 3 iulie, de la ora 21:00, pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, informează News.ro.