​Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă joi, în deplasare, de reprezentativa Suediei, cu scorul de 33-30 (20-12), în meci contând pentru grupa a 8-a a preliminariilor CE2022, potrivit News.ro.

HandbalFoto: EHF

Principalii marcatori tricolori au fost Dumitru 6 goluri, Negru 4, Căbuţ 4, Bujor 4, Ghiţă 4.

În cealaltă partide a rundei inaugurale, Muntenegru a învins Kosovo, cu 32-25.

În următorul meci, România va juca la Baia Mare, cu Muntenegru, iar Suedia va juca în deplasare cu Kosovo.

În celelalte grupe sunt amânate din motive pandemice zece partide: Franţa – Belgia, Belgia – Serbia, Franţa – Grecia, Serbia – Grecia (grupa 1), Cehia – Insulele Feroe (tur-retur, grupa 3), Islanda – Israel (4), Polonia – Olanda (5), Belarus – Italia, Norvegia – Letonia (6).

Cele opt grupe de calificare sunt formate din câte patru echipe, în total 32 de reprezentative, care vor lupta pentru 20 de locuri calificante.

Naţiunile gazdă, Ungaria şi Slovacia, alături de campioana europeană Spania şi finalista ultimei ediţii Croaţia, sunt direct calificate la turneul final.

Celelalte 20 de echipe se vor califica astfel: primele două clasate din fiecare grupă, plus încă patru reprezentative de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament. Acestea vor fi determinate într-un clasament separat, format doar din echipele de pe locul 3 (opt în total), în care se vor lua în calcul doar rezultatele obţinute cu formaţiile de pe primele două locuri din fiecare grupă.

Partidele de calificare se vor desfăşura între 4 noiembrie 2020 şi 2 mai 2021.

Turneul final va avea loc în Ungaria şi Slovacia, între 13-30 ianuarie 2022.