​Echipa de baschet masculin U BT Cluj a fost învinsă miercuri, în semifinalele turneului preliminar Basketball Champions League, de la Botevgrad, de formaţia bosniacă Igokea, cu scorul de 82-75 (38-31). Astfel, a ratat finala pentru calificarea în grupele competiţiei, dar şi parcursul mai departe, în FIBA Europe Cup, pentru care nu a optat, potrivit News.ro.

U BT Cluj, eliminata din cupele europeneFoto: Facebook - U BT Cluj-Napoca

În prima semifinală a zilei din grupa C, Sporting CP a învins Fribourg Olympic, scor 84-78, iar în cea de-a doua, U BT Cluj – Igokea, scor 75-82.

Astfel, în finala grupei C, pentru un loc în grupele principale ale Basketball Champions League, se vor duela Sporting CP şi Igokea, în 25 septembrie.

Cele patru turnee de calificare, cu 16 echipe angrenate, au început marţi la Nicosia (Cipru) – grupele A şi B, respectiv la Botevgrad (Bulgaria), grupele C şi D.

Potrivit reglementărilor FIBA Europe, toate partidele se joacă fără spectatori.

Din fiecare grupă preliminară se va califica în grupele principale ale BCL doar câştigătoarea.

U BTCluj a fost singura reprezentantă a României în Basketball Champions League. FIBA Europe a permis echipelor din BCL să opteze anterior debutului competiţiei pentru continuarea în Eurocup, dacă vor fi eliminate, însă U BT Cluj a declinat, astfel că şi-a încheiat parcursul continental după un singur meci.