​Los Angeles Lakers a obţinut al doilea succes consecutiv în finala Conferinţei de Vest a campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), impunându-se cu scorul de 105-103 în faţa formaţiei Denver Nuggets, graţie unui coş de trei puncte reuşit în ultima secundă de pivotul Anthony Davis.

Anthony Davis si cosul de trei puncte decisivFoto: Captura YouTube

Recrutat în urmă cu un an, pentru a fi alături de starul LeBron James în tentativa de câştigare a celui de-al 16-lea titlu de campioană a NBA din istoria echipei californiene, Davis a înscris în total 31 de puncte pe parcursul jocului disputat duminică seara, fiind autorul ultimelor zece puncte ale echipei sale, inclusiv coşul salvator care a adus victoria lui Lakers, în "bula" de la Disney World, transmite Agerpres.

Cel de-al treilea meci al finalei Conferinţei de Vest se va disputa marţi seara (se joacă după sistemul cel mai bun din șapte partide).

Câştigătoarea acestei confruntări se va lupta pentru titlul de campioană a NBA cu învingătoarea din finala Conferinţei de Est, în care se înfruntă Miami Heat şi Boston Celtics.

După primele trei partide, gruparea din Florida conduce cu 2-1, următorul duel fiind programat miercuri.

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Los Angeles Lakers și Denven Nuggets.