​Nikola Jokic, baschetbalistul sârb al echipei Denver Nuggets, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi este obligat să rămână în carantină, în ţara lui natală, informează Associated Press, care citează o persoană din anturajul sportivului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, rezultatul pozitiv al lui Jokic ar fi venit în aceeaşi zi în care un alt sportiv sârb de top, tenismenul Novak Djokovic, a dezvăluit că el şi soţia sa au contractat noul coronavirus.

Însă potrivit ESPN, Jokic ar fi fost testat pozitiv în urmă cu o săptămână.

Djokovic şi Jokic au fost împreună la evenimentul Adria Tour, de la Belgrad, la mijlocul acestei luni, însă nu se poate trage concluzia că întâlnirea lor a jucat vreun rol în testele pozitive ale celor sportivi.

Jokic este asimptomatic. El trebuia să se întoarcă în SUA în această săptămână, pentru a-şi relua pregătirea cu echipa lui.

Nikola Jokic a fost unul dintre cei mai în formă baschetbalişti din NBA, în acest sezon, cu o medie de 20,2 puncte pe meci şi 10,2 recuperări.

Sezonul NBA se va relua la 31 iulie, în Florida, la Disney World, meciurile urmând a se desfăşura fără spectatori. Echipele vor ajunge în Florida între 7 şi 9 iulie pentru a începe antrenamentele.

Novak Djokovic a anunţat, marţi, că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după participarea la Adria Tour, turneu organizat în Serbia şi Croaţia la iniţiativa sa.

El se alătură astfel lui Viktor Troicki, Grigor Dimitrov şi Borna Coric, de asemenea pozitivi, după participarea la Adria Tour.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Tour, cât şi la Zadar, informează News.ro.

Ce a spus Nick Kyrgios după ce Novak Djokovic a fost depistat pozitiv cu coronavirus - Noi imagini cu petrecerea de pomină de la Belgrad