​Liga Naţională de Handbal (LNH) din Franţa a decis, marţi, anularea finalului sezonului în primele două divizii, din cauza pandemiei Covid-19, informează lequipe.fr, conform News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Din prima ligă mai erau de disputat opt etape. De asemenea turneul Final Four al Cupei Ligii, programat iniţial la 15 şi 16 martie, a fost anulat.

În urma anulării sezonului, PSG a fost declarat campioană, după 18 etape, echipa din capitala Franţei fiind neînvinsă şi având şase puncte avans faţă de ocupanta locului 2, Nantes. Pentru PSG, adversara echipei Dinamo în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta este al şaselea trofeu la rând.

Formaţia pariziană a obţinut dreptul de a participa în sezonul viitor al LC, competiţie la carea ar putea fi invitată şi Nantes. Nimes, Montpellier şi Toulouse vor juca în Liga Europeană, fosta Cupă EHF.

Nu vor exista echipe retrogradate în Starligue, doar două promovate, astfel că în campionatul viitor vor fi 16 echipe. Cesson-Rennes şi Limoges au acces în prima divizie, în calitate de ocupante ale primelor două locuri din liga a doua, Proligue.