​Vestea sfârșitului de săptămână vine din SUA, acolo unde presa anunță decesul legendarului baschetbalist Kobe Bryant, într-un accident de elicopter. Informația a fost relatată inițial de site-ul TMZ, apoi preluată de CNN, AS, Marca sau Gazzetta dello Sport. Bryant, unul dintre cei mai buni jucători din istoria NBA, avea doar 41 de ani.

Kobe BryantFoto: captura as.com

Conform TMZ, elicopterul privat al lui Bryant a căzut în Calabasas, statul California. Niciuna dintre persoanele din elicopter nu a supravieţuit, fiind confirmate cinci decese.

UPDATE 01:30 Departamentul de Pompieri L.A.: În elicopter s-au aflat 9 persoane. Toate au murit (Mediafax).

Comandatul Departamentului de Pompieri din Los Angeles, Daryl Osby, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că în elicopterul în care și-a pierdut viața Kobe Bryant s-au aflat în total 9 persoane, dintre care niciuna nu a supraviețuit.

Daryl Osby a mai menționat faptul că la locul accidentului au intervenit în total un număr de 56 de paramedici, pompieri și polițiști.

UPDATE 23:45 Autoritățile au confirmat oficial moartea lui Kobe Bryant

„Deplângem moartea tragică și prematură a unei personalități californiene și legende a baschetului, Kobe Bryant”, a transmis guvernatorul statului California într-un comunicat.

De asemenea, într-un e-mail remis AFP, Alicia Weintraub, primarul din Calabasas, a confirmat informația privind decesul marelui sportiv. „Da, e confirmat”, a precizat ea.

UPDATE 23:05 Gianna, fata de 13 ani a lui Kobe Bryant, a murit în accidentul de elicopter alături de tatăl ei.

Una dintre fetele lui Kobe Bryant, Gianna Maria, denumită și GiGi, în vârstă de 13 ani, se afla alături de tatăl ei la bordul elicopterului, în momentul prăbușirii. Cei doi au murit, împreună cu celelalte trei persoane din aeronavă. Potrivit mirror.co.uk, citat de Mediafax, aceștia mergeau la Academia Mamba, acolo unde voiau să joace baschet. Academia se află în apropierea orașului Thousand Oaks, lângă Los Angeles.

Bryant, care s-a retras din activitatea sportivă în aprilie 2016, după 20 de ani petrecuţi la LA Lakers, era căsătorit şi avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, ultima născută în iunie 2019.

Kobe Bryant a câştigat cinci titluri de campion NBA cu Los Angeles Lakers, trei cu numărul 8 purtat pe tricou şi două cu 24, a fost desemnat cel mai bun jucător din ligă în 2008, cel mai bun baschetbalist al finalelor din 2009 şi 2010, a fost selecţionat de 18 ori pentru All Star Game şi a fost desemnat de patru ori cel mai bun jucător din meciul vedetelor, transmite News.ro.

În urma lui Kobe rămân mii de momente de magie în tricoul celor de la Los Angeles Lakers.

Cauza accidentului este investigată de autoritățile americane.

Câteva dintre performanțele lui Bryant în baschet:

De cinci ori campion al NBA

18 prezențe în All Star Game

De două ori ales MVP al finalei NBA (2009, 2010)

De 4 ori ales MVP-ul All Star Game

De 11 ori selecționat în echipa ideală a NBA

De două ori cel mai bun marcator din NBA (2006, 2007)

A marcat 33.643 de puncte în carieră (medie de 25 pe meci)

A bifat 7.047 de recuperări (medie de 5.2 pe partidă)

Și-a trecut in CV 6.306 pase decisive (4.7 pe meci).

Pentru a-i cinsti o carieră incredibilă, Los Angeles Lakers a retras tricourile cu numerele 8 și 24, cele pe care Bryant le-a purtat la formația din Staples Center.

Informația, confirmată de CNN:

Imagini de la locul accidentului:

Kobe Bryant era un mare fan al celor de la AC Milan: