Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal a decis, în şedinţa sa de miercuri, să retrogradeze echipa CSM Corona Braşov din Liga Naţională, în urma scandalului de dopaj de la clubul de sub Tâmpa, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brasov impotriva Hotararii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplina a FRH, Comisia de Apel decide:

  • Admite apelul formulat de CSM Corona Braşov.
  • În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu retrogradarea din Liga Naţională 'Liga Florilor MOL' ediţia 2019-2020. Menţine în rest celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate.

Decizia va fi comunicată părţilor după motivarea ei'', se arată în comunicatul publicat joi pe site-ul FRH.

Într-un dosar separat, comisia a hotărât să dea meci pierdut echipei Corona în Cupa României.

''În temeiul art. 21.3. din Regulamentul Disciplinar al FRH, având în vedere că judecata în faţa Comisiei de Disciplină s-a făcut în lipsa părţii, care nu a fost regulamentar citată, anulează Hotărârea nr. 19/ 10.12.2019 a Comisiei de Disciplină şi rejudecând cauza pe fond dispune: Respinge excepţia necompetenţei generale a organismelor jurisdicţionale ale FRH, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii sesizării Comisiei de Disciplină a FRH, ca neîntemeiată. Sancţionează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Braşov cu pierderea jocului programat între CSU Ştiinţa Bucureşti şi CSM Corona Braşov contând pentru şaisprezecimile Cupei României Fan Curier ediţia 2019-2020 cu scorul de 10-0. Decizia va fi comunicata părţilor după motivarea ei''.

La jumătatea lunii noiembrie a anului trecut, jucătoarele echipei Corona Braşov au fost implicate într-un caz de dopaj după ce au efectuat la clinica IOMED Clinique terapia cu laser de joasă frecvenţă, interzisă de regulamentele Agenţiei Mondiale Antidoping.

Ulterior, Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu 18 jucătoare de la Corona Braşov, suspectate că ar fi folosit terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul antidoping. Bianca Bazaliu, Daciana Hosu şi Cristina Laslo au fost suspendate începând cu data de 25 noiembrie, Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasa Nolevska, din 26 noiembrie, Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Elisa Chiricuţă, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Maria Gogîrlă, din 29 noiembrie, iar Claudia Eugenia Lăcătuş şi Oana Maria Căprar, din 3 decembrie.

Mai târziu, comisia a decis să ridice suspendările jucătoarelor Andreea Elisa Chiricuţă şi Alicia Maria Gogîrlă, după ce a rezultat că acestea nu au făcut terapie cu laser intravenos.

Clubul Corona Braşov a fost exclus din grupele Cupei EHF de Federaţia Europeană de Handbal (EHF), dar şi din Liga Naţională.