​România și Ungaria, două dintre marile dezamăgiri ale ultimului Campionat Mondial de handbal feminin, și-au demis antrenorii la începutul acestei săptămâni, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federația Română de Handbal a încetat luni colaborarea cu Tomas Ryde, iar marți a venit rândul forului de la Budapesta să-l demită pe Kim Rasmussen. Kim Rasmussen s-a clasat pe locul 14 cu Ungaria la Campionatul Mondial din Japonia

Selecționata maghiară a fost trimisă de România în Cupa „Președintelui” (locurile 13-24) după ce a învins-o cu 28-27 în ultima secundă, cu un gol marcat de Cristina Neagu dintr-o aruncare de la 7 metri. După acel meci, antrenorul danez a contestat vehement arbitrajul.

„A fost o rușine ce s-a întâmplat în finalul meciului. Sunt dezamăgit că s-a ajuns la acest nivel. E ceva personal”, a spus Ramussen după jocul din 6 decembrie. Acele declarații i-au fost fatale până la urmă antrenorului, pentru că el a fost suspendat de IHF, iar azi a fost demis și de Federația de la Budapesta.

Dacă Federația Română de Handbal discută în aceste zile și cu antrenorii celor mai bune două echipe din țară, SCM Rm. Vâlcea și CSM București (Florentina Pera și Adrian Vasile), forul maghiar i-a pus în capul listei pe tehnicienii de la Gyor și FTC Rail Cargo, principalele puteri ale Ungariei.