Naționala de handbal feminin a României s-a reunit la Cluj-Napoca pentru un stagiu de pregătire centralizată în vederea participării la CM din Japonia. Cristina Neagu rămâne marea absență a tricolorelor, selecționerul Tomas Ryde precizând că sunt șanse foarte mici ca jucătoarea să facă parte din lotul primei reprezentative la turneul final nipon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Tomas Ryde

"Genunchiul e încă slăbit şi are dureri. A început uşor pregătirea, dar apar tot timpul dureri. A făcut câteva investigaţii suplimentare în Austria, însă nu e uşor de aflat cauza durerilor. Săptămâna trecută s-a simţit mai bine, dar trebuie să o luăm treptat şi cu grijă. Când eram la club, la CSM, se aştepta se revină să joace la final de august, apoi s-a prelungit termenul pe finalul lunii septembrie, iar acum e deja octombrie şi nu avem schimbări majore în bine, genunchiul dă semne de slăbiciune permanent în timpul antrenamentelor.

Este foarte supărată din această cauză, cred că ar trebui să se relaxeze mai mult mental. Îşi doreşte foarte mult să revină şi sunt convins că îi este foarte greu în această perioadă. În acest moment sunt şanse sub 20 la sută să o avem la Campionatul Mondial din Japonia. De aceea eu pregătesc echipa fără ea, pentru că e important să fac asta” - Tomas Ryde, selecționerul naționalei feminine de handbal a României, conform unui comunicat Sportsnet Group remis redacției.

O echipă fără experiență

"Iubitorii de handbal din România trebuie să ştie că aceasta este poate cea mai lipsită de experienţă echipă pe care a avut-o Naţionala în ultima perioadă. Melinda Geiger şi Paula Ungureanu s-au retras, Eliza Buceschi abia ce a revenit după o accidentare, Cristina Neagu se află în recuperare, deci echipa este lipsită de experienţa acestor jucătoare.

Dar, îmi doresc să creez o echipă care să aibă energie, să fie puternică, să creadă în forţele ei. Avem susţinerea fanilor şi împreună putem obţine mult” - Tomas Ryde, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

"O aşteptăm pe Cristina. Ne dorim ca în ultimul cantonament din noiembrie să fie prezentă şi aptă de joc. Ne dorim să mergem cu ea împreună, ca şi lider şi căpitan al acestei echipe" - Cristina Laslo.

Cum arată grupele de la CM de handbal feminin

Grupa A: Angola, Slovenia, Cuba, Olanda, Serbia, Norvegia

Grupa B: Danemarca, Franța, Brazilia, Coreea de Sud, Australia, Germania

Grupa C: Ungaria, România, Muntenegru, Senegal, Kazakhstan, Spania

Grupa D: Congo, Rusia, Japonia, Suedia, Argentina, China.

Turneul final găzduit de Japonia va avea loc în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie 2019.