O imagine în care apare arbitrul partidei Ţara Galilor - Franţa, scor 20-19, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de Rugby din Japonia, alături de un grup de suporteri galezi, i-a revoltat pe francezi, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arbitrul sud-african Jaco Peyper apare în fotografie imitând împreună cu fanii galezi o lovitură cu cotul. Gestul are legătură cu eliminarea dictată de Peyper împotriva jucătorului francez din linia a doua Sebastien Vahaamahina, care şi-a lovit violent cu cotul în figură un adversar în meciul de duminică. Eliminarea lui Vahaamahina avea să fie decisivă în victoria Ţării Galilor, care a reuşit să întoarcă scorul de 10-19 în 20-19, în superioritate numerică, şi să se califice în semifinalele Cupei Mondiale.

Vicepreşedintele Federaţiei Franceze de Rugby, Serge Simon, a considerat fotografia drept "şocantă" şi a cerut explicaţii.
World Rugby, forul internaţional, a anunţat că a deschis o anchetă în acest caz.

"World Rugby este la curent cu o fotografie care circulă pe reţelele sociale, arătându-l pe Jaco Peyper cu un grup de suporteri ai Ţării Galilor, după sfertul de finală care a avut loc ieri (n.r. - duminică) la Oita. Ar fi nepotrivit să facem alte comentarii, atât timp cât suntem în curs să stabilim faptele", a precizat federaţia internaţională de rugby.

Ţara Galilor a învins, duminică, la Oita, cu scorul de 20-19 (10-19), formaţia Franţei, calificându-se în semifinalele Cupei Mondiale de rugby. Francezii au dominat mare parte din meci, dar eliminarea lui Vahaamahina avea să-i readucă în joc pe galezi. Elevii antrenaţi de neo-zeelandezul Warren Gatland au întors scorul în ultimele minute şi au eliminat reprezentativa franceză.

Pentru francezi su marcat Vahaamahina '5, Olivon '8, Vakatawa '31, eseuri, primul şi al treilea transformate de Romain Ntamack.

Pentru galezi au înscris Wainwright '12 şi Moriarty '74, eseuri, transformate de Dan Bigger şi tot Dan Bigger din două lovituri de pedeapsă, '20 şi '54.

În minutul 49, Sebastien Vahaamahina a fost eliminat, după ce a lovit violent cu cotul un adversar.

Ţara Galilor va evolua în penultimul act, la 27 octombrie, la Yokohama, cu învingătoarea Africa de Sud. În cealaltă semifinală se vor întâlni Anglia şi Noua Zeelandă, la 26 octombrie, de la ora 11.00, tot la Yokohama.