Dinamo București a fost învinsă în play-off-ul pentru optimile Ligii Campionilor la handbal masculin, scor 32-31, de Sporting Lisabona, însă păstrează șanse mari pentru returul de joia viitoare, care se va disputa în sala Dinamo. "Dulăii" au revenit în finalul partidei și au fost aproape de un egal nesperat, au marcat cinci goluri consecutive (de la 31-26 la 31-31), însă Araujo a închis tabela cu o aruncare care l-a luat prin surprindere pe Missaoui.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru Dinamo au marcat Descat 6 goluri, Bannour 6, Negru 4, Szasz 3, Şandru 3, Komogorov 3, Alouini 2, Zulfic 2, Gavriloaia 1, Mouasavi 1, iar de la gazde s-a remarcat Nikcevic 11 reuşite. Internaţionalul român Valentin Ghionea a înscris 2 goluri pentru Sporting.

Returul are loc pe 28 februarie, la București, de la ora 20:00.

Desfășurarea partidei:​

După un început de meci echilibrat, Sporting a preluat pentru prima oară conducerea în minutul 8 (5-4). Au urmat opt minute de vis pentru "dulăi", care au înscris de patru ori și au reușit să închidă poarta apărată de Saied. Bannour a fost cel mai important jucător al oaspeților, reușind să marcheze cu aruncări de la distanță. Brigada germană de arbitrii a fost una strictă, fluierând eliminări la aproape fiecare fault. În minutul 16, lusitanii au reușit să egaleze într-un moment în care se aflau în superioritate numerică. Cu un joc slab de la distanță, lusitanii și-au expus celelalte calități: Nikcevic a fost impecabil din extrema stângă, reușind să îl învingă pe Saied de șapte ori. În minutul 20, Dinamo a avut o triplă superioritate, iar Descat a marcat de două ori din extremă, fiind găsit de fiecare dată liber în flancul stâng (9-12).

Bannour și Komogorov au ratat pe rând mai multe ocazii, iar Sporting a preluat conducerea după ce a înscris cinci goluri consecutive (14-12). Vali Ghionea și-a ajutat echipa înscriind din extrema dreaptă. Descat și Zulfic au restabilit egalitatea pentru dinamoviști, înainte de coliziunea lui Saied și Savenco din ultimul minut al primei reprize, când cei doi s-au dat cap în cap. Acatrinei nu a realizat că nu mai are timp și a aruncat prea târziu la poartă, scorul pauzei fiind 14-14.

Szasz a marcat primul în repriza secundă, cu o aruncare din cădere, însă lusitanii au egalat rapid (15-15). După o ratare a lui Șandru, Descat a scăpat singur pe contraatac și i-a readus pe "câini" în avantaj. După două atacuri rapide, Sporting a revenit la conducerea partidei (17-16). Golul lui Șandru a fost urmat de încă un gol la vinclu al lui Nikcevic, care nu a putut fi oprit în extrema stângă, unde Zulfic a fost depășit de fiecare dată. Dinamo a reușit să țină aproape de adversar, fiind ajutată și de intervențiile mai puțin reușite ale portarului lui Sporting. Descat a readus-o pe campioana României în avantaj. Chiuffa a înscris spectaculos, cu o aruncare cu mult efect din extrema dreaptă.

Aflată în inferioritate numerică, Dinamo s-a văzut depășită pe tabelă, după ce Valdes a înscris trei goluri consecutive (24-22). Komogorov a trimis mult peste poartă în minutul 44, însă Saied i-a salvat pe "dulăi" cu o intervenție în fața lui Chiuffa. În vârstă de 38 de ani, Nikcevic a transformat o aruncare de la 7 metri, iar lusitanii s-au desprins pentru prima oară la trei goluri (25-22). Șandru a redus din diferență cu o aruncare de la șold, pe jos. Descat a fost găsit din nou în bandă la o fază în care dinamoviștii au pasat superb (26-24). Chiuffa cu o torpilă și Cudic cu o paradă au refăcut diferența de trei goluri pe tabelă în favoarea portughezilor, însă Bannour a marcat cu o torpilă. Saied a apărat în cele din urmă o aruncare de la 7m a lui Nikcevic, însă sârbul a fost pe fază și a marcat al zecelea gol. Cu șapte minute înaintea finalului, portughezii s-au desprins la cinci goluri, moment în care Constantin Ștefan a cerut time-out.

Szasz l-a învins pe Skok cu o aruncare lobată. Șandru a scăpat pe contraatac, iar Bannour i-a adus pe "dulăi" la două goluri distanță cu patru minute rămase de jucat (31-29). După o aruncare pe lângă poartă, Valdez a găsit doar bara porții dinamoviste. Găsit de Bannour cu o pasă pe la spate, Szasz a înscris încă o dată din cădere (31-30). Nikcevic a greșit în minutl 58, când a călcat în semicerc și le-a oferit dinamoviștilor șansa de a egala. Komogorov a aruncat slab spre poarta adversă, însă Skok nu a fost pe fază și mingea a ajuns în poartă printre picioarele acestuia. Portughezii au reușit să înscrie cu 20 de secunde înainte de final, însă golul a fost anulat pentru că antrenorul lusitanilor a cerut time-out înaintea aruncării. Araujo l-a luat prin surprindere pe Missaoui la ultima fază, iar Sporting s-a impus cu 32-31.

În cealaltă partidă din play-off-ul pentru optimile Ligii Campionilor, danezii de la Bjerringbro/Silkeborg i-au învins pe polonezii de la Wisla Plock, în deplasare, scor 26-22.

Meciurile din optimi vor avea loc între 20-21 martie 2019, cele din sferturi între 24 aprilie şi 5 mai, iar Turneul Final Four în 1-2 iunie.

În sezonul trecut, Dinamo Bucureşti nu a reuşit să treacă de faza grupelor. Deţinătoarea Ligii Campionilor este echipa Montpellier HB.