​Campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, de formaţia germană s. Oliver Wurzburg, scor 69-82 (37-48), în primul meci din grupa A a FIBA Europe Cup. Nici Steaua Bucureşti nu s-a descurcat mai bine și a fost învinsă, în deplasare, de formaţia daneză Bakken Bears, scor 100-66 (54-28), într-un meci din grupa E.

HotNews.roFoto: Hotnews

În grupa orădenilor, olandezii de la ZZ Leiden s-au impus, în deplasare, în fața turcilor de la Sakarya BSB, scor 69-56 (41-22).

În grupa formației bucureștene, Sigal Prishtina a câștigat în fața ucrainenilor de la Cherkaski Mavpy, scor 92-82 (51-43).

În următorul meci din grupa A, CSM Oradea va juca în deplasare cu ZZ Leiden, în 24 octombrie, în timp ce Steaua Bucureşti va evolua pe teren propriu cu formaţia kosovară Sigal Prishtina.

CSM Oradea a participat inițial în preliminariile Basketball Champions League, însă a fost eliminată în dublă manșă de finlandezii de la Kauhajoen Karhu (scor 158-167 la general) și a decis să continue în grupele FIBA Europe Cup.

O altă reprezentantă a României, U Banca Transilvania Cluj a fost eliminată în turul doi preliminar al FIBA Europe Cup de formația Ironi Ness Ziona din Israel, cu scorul general de 167-179.