​Rugbistul Mihai Macovei, căpitanul echipei naţionale, acuză lipsa de profesionalism a conducătorilor FR Rugby, care a dus la excluderea primei reprezentative de la Cupa Mondială din 2019.

HotNews.roFoto: Hotnews

Naționala României, exclusă de la Campionatul Mondial de Rugby - "Stejarii" plătesc scump pentru folosirea lui Sione Fakaosilea

"Astăzi rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului. E o lovitură mare pentru rugby-ul românesc, pentru toti jucătorii României, pentru mulţi dintre noi era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca şi pe Tatăl Nostru. Multumesc suporterilor pentru tot ce au făcut pentru echipa naţională! Sper ca într-o zi România să ajungă acolo unde îi este locul!", a scris Macovei pe Facebook.

Reprezentativa de rugby a României a fost exclusă de la Cupa Mondială din 2019 şi amendată cu 100.000 de lire sterline, de comisia World Rugby pentru folosirea sportivului din Tonga Sione Faka’osilea în echipa naţională, fără drept de joc.

Faka'osilea a jucat pentru reprezentativa de rugby în şapte din Tonga în competiţia Gold Coast 2012-2013 şi nu mai avea dreptul de a evolua pentru o altă echipă naţională. Jucătorul din Tonga, în vârstă de 31 de ani, a debutat în naţionala României în martide 2017, într-o partidă cu Rusia, şi a evoluat de atunci în şase din opt meciuri din cadrul Rugby World Championship, în 2017 şi 2018, informeaza News.ro.