CSM-ul nu a arătat ca o echipă în semifinala Ligii Campionilor la handbal feminin cu Gyor, campioana României ramânând în mare parte"în meci" doar datorită unor execuții individuale. A fost un moment de speranță în a doua repriză (în minutul 42, fetele noastre au egalat la 16), dar a fost doar un simplu foc de paie. Unguroaicele au defilat pe finalul disputei, iar victoria (26-20) este una pe deplin meritată (CSM-ul nu a condus deloc pe tabelă în această confruntare, iar eficiența pe faza ofensivă a fost de 44%).

Gyor, victorie clara cu CSM BucurestiFoto: ehfcl.com

Oana Manea (4/4), Majda Mehmedovic (3/3) și Iulia Curea (1/1) au avut procentaj de 100% în această semifinală. Cristina Neagu a avut un procentaj de 37% (6/16), în timp ce Bella Gullden a avut o evoluție modestă (1/4, 25%). De asemenea, și procentajul dintre buturile CSM-ului a fost unul foarte slab (19%).

Statistica partidei CSM vs Gyor:

Eficiența șuturilor: 47%-67%

Eficiența pe faza de atac: 44%-63%

Total șuturi: 43-39

Goluri: 20-26

Total șapte metri: 4-5

Goluri din șapte metri: 2-4

Ratări: 23-13

Eliminări de două minute: 2-3.

Ce spune Per Johansson

"Cred că am fost satisfăcuţi că am avut un dezavantaj de doar două goluri la pauză. Am avut energie şi eram puternice, am ajuns la 16-16. Totul era bine. Am ratat şi am devenit individualiste. Nu avem contraatac. Nu marcăm goluri uşoare. Ceea ce e greu în faţa unei apărări ca a lui Gyor. Am încercat toate sistemele posibile. Sunt satisfăcut de anumite lucruri. Nu ştiu dacă rămân şi din sezonul viitor. Urăsc să pierd" - Per Johansson, la Digi Sport.

"Nu am fost o echipă" - Oana Manea

"Nu a fost să fie, ne-am dorit foarte mult. Eu am avut mari emoţii, le-am simţit la fel pe fete, credeam că o să zburăm azi, dar emoţiile ne-au dat în jos. Cred că trebuia să jucăm mai mult ca o echipă, au fost momente când am luat-o individual, dar ăsta e joc de echipă. Poate a jucat Gyor mai relaxată, apărarea şi poarta lor a făcut diferenţa. Mulţumesc publicului pentru susţinere, cu toate că am pierdut, fanii ne-au aplaudat la final, mulţumim. Poate nu a fost ziua Cristinei Neagu azi, aşa a fost să fie. Nu ştiu ce va fi, mâine vrem să jucăm ca o echipă şi să ne bucurăm de handbal" - Oana Manea, la DigiSport.

Martin Ambros: "La 16-16 a fost momentul cheie al semifinalei"

"Am avut un adversar foarte greu, dar am jucat foarte bine. Ne-am apărat perfect, am vrut să le ținem sub presiune. Ne-am păstrat calmul când au egalat la 16, acolo a fost momentul cheie al partidei. Le-am spus fetelor că nu trebuie să ne concentrăm doar pe Neagu. Strategia noastră a fost să le oprim pe celelalte jucătoare. Nu contează cu cine vom juca în finală. Pentru noi e important să ne odihnim, am avut foarte puține jucătoare disponibile astăzi. Sigur vom resimți oboseala" - Martin Ambros, la Telekom Sport.

Desfășurarea LiveText a partidei CSM vs Gyor:

Min 60: CSM vs Gyor 20-26

Marcatoare: Kurtovic, Neagu, Manea(3)

Jorgensen comite fault in atac, iar la faza urmatoare Hagman este eliminata. Moment foarte greu pentru CSM...Groot inscrie de la 7 metri, sunt patru goluri pentru unguroaice (20-16). Kurtovic puncteaza de la 7 metri, inca se poate...(20-17 pentru Gyor). Bodi puncteaza din extrema dreapta, cat de bine joaca Gyor cu extremele...Ultimul time-out cerut de Per Johansson. Gullden trimite in bara, sunt tot mai putine sperante pentru CSM pe acest final de meci...Groot inscrie, Gyorul este pe val. Niombla scapa mingea, parca ar fi fost data cu sapun...Campioana Romaniei pare resemnata in aceste momente...Poarta era goala, iar Amorim indeplineste o simpla formalitate (24-18) - jocurile par facute. Althaus modifica din nou tabela in favoarea gazdelor, iar apoi Neagu trimite in transversala. A fost ultima faza notabila a semifinalei, Gyor castiga meritat, a fost echipa mai buna (26-20).

Min 50 CSM vs Gyor 16-19

Marcatoare: Neagu, Kurtovic,

Ne apropiem la un singur gol, dupa o noua executie superba a Cristinei Neagu (16-15). Rateaza si gazdele din extrema dreapta, ocazie pentru CSM sa egaleze. Din pacate, atacul este ratat. Kurtovic inscrie, prima egalitate dupa cea initiala (0-0). Grubisic pareaza un sut, CSM-ul poate conduce pentru prima data pe tabela. Gyorul nu a mai marcat de peste 6 minute...Pasa gresita, am ratat ocazia de a conduce (46'). Groot inscrie, unguroaicele sunt din nou in avantaj. Inca un gol pentru Amorim (18-16). Ce repede s-au distantat iar pe tabela. Evolutie modesta pana acum pentru Bella Gullden. Cristina Neagu este faultata aproape la fiecare faza...Cristina rateaza o lovitura de la 7 metri. Gorbicz inscrie inca o data din extrema, se duc la trei goluri unguroaicele (19-16). Per Johansson cere time-out, era si cazul...Hagman rateaza din pozitie de unu la unu cu portarul...Ce mai poate face oare CSM-ul in ultimele zece minute?

Min 40 CSM vs Gyor 14-16

Marcatoare: Jorgensen, Neagu, Mehmedovic (2),

Kurtovic trimite slab, mingea loveste bara. Am ratat primul atac al reprizei secunde. Din nou trei goluri pentru gazde, dupa o faza scoala cu angajarea pivotului (a inscris Broch). Aceeasi Broch este eliminata pentru doua minute. Sa vedem cum vor profita fetele noastre de acest lucru...Gorbicz inscrie cu mult efect, lovitura cu podeaua...Ce jucatoare! (14-11 pentru Gyor). Al 105-lea gol marcat de Neagu in aceasta editie a competitiei. Cand lucrurile nu functioneaza in atac, apare Cristina (cat sa mai traga si ea echipa...). Se misca putin mai bine defensiva CSM-ului. Grubisic mai primeste o minge in plina figura...Din nou trei goluri, Broch inscrie pe o recuperare (15-12). Amorim a primit ingrijiri medicale, nu sunt insa probleme mari. Defensiva nu inchide spatiile la linia de 9 metri, iar Oftedal inscrie. Mehmedovic inscrie de doua ori din extrema, profita bine de orice minge. 16-14 pentru Gyor dupa 40 de minute...

Eficienta de 43% pe faza de atac pentru CSM, iar de 71% pentru Gyor. Campioana Romaniei a sutat de 22 de ori spre poarta adversa, bifand doar 10 goluri. Egalitate in ceea ce priveste eliminarile: 1-1.

Dupa un inceput foarte slab de meci, CSM-ul a revenit timid pe tabela, pas cu pas. Gazdele au fost incredibile pe contraatac, profitand din plin de spatiile lasate de fetele noastre. Pe faza ofensiva CSM-ul s-a descurat greoi, atacurile fiind in mare parte previzibile. Este nevoie de o circulatie mai buna si de mai multe incrucisari la linia de 9 metri. Agresivitatea unguroaicelor din aparare a facut diferenta pana in acest moment. De asemenea, prea putine interventii decisive intre buturile campioanei Romaniei. 12-10 pentru Gyor dupa prima repriza.

Min 30 CSM vs Gyor 10-12

Marcatoare: Gullden, Neagu, Kurtovic, Curea

Gullden inscrie, iar la faza urmatoare CSM-ul se apara organizat si nu primeste gol. Grubisic are o interventie incredibila, cu piciorul. Minutul 25: Gyor conduce cu un singur gol: 9-8. Groot inscrie, din nou doua goluri pentru unguroaice. Din pacate, prea putine interventii intre buturile CSM-ului (cel putin pana acum). Kurtovic inscrie la vinclu, insa la doar cateva secunde marcheaza si gazdele prin Amorim (9-11). Curea inscrie de pe pivot, a fost un atac cu doi oameni pe semicerc pentru CSM. Poate ar trebui jucat mai des in acest fel...Niombla rateaza incredibil, putea fi egalitate...Ce sansa am ratat...Grubisic primeste o minge direct in fata de la Amorim...Nu cred ca este o senzatie prea placuta, ramane insa intre buturi. Neagu trimite in bara de la 9 metri, ce pacat...Cu 16 secunde inainte de finalul reprizei, Martin Ambros cere time-out. Se intra la vestiare cu un avantaj de doua goluri pentru Gyor (12-10).

Min 20 CSM vs Gyor 6-9

Marcatoare: Neagu (2), Mehmedovic, Kurtovic, Manea, Hagman,

Tot Cristina sparge gheata cu un sut de la 9 metri (1-3). Marcheaza insa imediat Gorbicz (1-4). Se inalta bine Neagu, insa nu gaseste poarta. Continua seceta din ofensiva fetelor noastre. Este un inceput de meci crispat pentru campioana Romaniei. Se face 5-2, iar Per Johansson cere time-out. Acesta le cere fetelor sale sa joace mai in viteza, sa incruciseze locurile si sa incerce sa gaseasca bresele din defensiva adversarelor. Joc la limita agresivitatii prestat de gazde, pana acum arbitrii din Croatia sunt destul de ingaduitori. Kurtovic inscrie din extrema dreapta (2-5). Kurtovic este eliminata pentru doua minute, dupa ce a pus o mana in gat unei adversare. Groot puncteaza de la 7 metri (3-6 in minutul 16). Gorbizc inscrie de pe extrema - cred ca ar putea sa marcheze si din tribune...Neagu inscrie cu noroc (mingea a fost deviata), insa bucuria tine putin: marcheaza si Bodi (5-8). Groot este eliminata de la gazde, ar putea fi un moment bun pentru CSM. Succesiva a fetelor noastre, iar Hagman inscrie (6-8). Dupa 20 de minute, este 9-6 pentru gazde

Minutul 10: CSM vs Gyor 0-3

Marcatoare: -

Amorim deschide "balul" cu un sut violent de la 9 metri, gazdele au deblocat tabela. Paula iese foarte bine dintre buturi si intercepteaza o minge la sacrifiu. Inceput agitat de meci. Gyor se apara organizat, nu prea sunt spatii. Oftedal inscrie cu o lovitura de pe "picioare", 2-0 pentru unguroaice. Gullden trimite in bara transversala de la 7 metri. Nu sunt solutii in faza ofensiva, CSM-ul este fara solutii pana acum. Inca o bara, de aceasta data Neagu. S-a marcat putin pana acum (3-0, in minutul 8). Inca o ratare, Cristina Neagu a trimis pe langa poarta. Ramane un mare zero in dreptul CSM-ului dupa 10 minute de joc

Primul atac este al unguroaicelor

Gyor este favorita la castigarea acestei partide, avand in medie o cota de 1.90

Totul este pregatit, va incepe in curand semifinale Ligii Campionilor la handbal feminin: CSM vs Gyor

Se aud unele flueraturi din tribune, intra fetele noastre in sala

Intra in arena jucatoarele celor doua echipe pe model NBA: pe rand, sub lumina reflectoarelor

A inceput festivitatea de deschidere: joc de lumini si culori, sunt prezentate cele patru echipe calificate in Final Four: Gyor, CSM, Rostov-Don si Vardar

Ce sala impresionanta au maghiarii...

Sala din Budapesta este deja aproape plina. Jucatoarele de la CSM au iesit la incalzire in aplauzele suporterilor veniti din tara. O "pata" mare de culoare galbena in Papp László Sportaréna - fanii CSM-ului

Program semifinale:

CSM București vs Gyor (de la ora 16:15)

Rostov-Don vs Vardar (19:00)

Ce se va juca duminică:

Finala mică, de la ora 16:15

Finala mare, de la ora 18:45.