Asesoft Ploiesti a incheiat faza grupelor in Cupa ULEB cu un succes de rasunet, 78-68 impotriva formatiei Akasvayu Girona, locul sase in prima liga spaniola, insa in ciuda victoriei prahovenii nu au promovat in faza eliminatorie a competitiei. Primele trei clasate in fiecare grupa, precum si cinci echipe de pe locul patru cu cel mai bun procentaj continua in 16-imi, ploiestenii fiind doar pe pozitia a sasea in ierarhia echipelor de pe locul patru.

Astfel, Asesoft se va desparti in perioada urmatoare de americanul Hargrove, sarbul Gnato si lituanianul Gaidamavicius, care au avut contracte doar pe perioada evolutiei în Cupa ULEB.

Succesul cu Girona a venit in urma prestatiilor excelente ale letonului Cepulis si americanului Hargrove, autori impreuna a 35 de puncte, in vreme ce pentru spanioli cel mai bun marcator a fost Vroman cu 25 de puncte.

"Sunt foarte multumit, sunt fericit. Baietii au fost nemaipomeniti. Poate in acest meci au avut acel ceva care ne-a lipsit pana acum. Au pus suflet in tot ce au facut si au jucat si cu inima. Raman la parerea ca pauza de 15 zile de sarbatori ne-a creat multe probleme, ne-a privat de cel putin o victorie cu care acum am fi fost calificati fara emotii. Girona e o echipa minunata, dar azi noi am jucat mai bine. O motivatie în plus pentru baieti cred ca a fost si faptul ca l-am omagiat ieri pe Toni Alexe si baietii au dorit sa ii dedice victoria. Cred ca de undeva de sus, Toni se bucura acum", a declarat Vladimir Arnautovici, antrenorul lui Asesoft.