Nationala Norvegiei este prima semifinalista a Campionatului Mondial de handbal masculin din Franta, dupa ce a invins, marti, reprezentativa Ungariei, cu scorul 31-28 (17-10), in primul meci al sferturilor de finala ale competitiei, informeaza News.ro.

Norvegia, in semifinalele CM din FrantaFoto: francehandball2017.com

Norvegia o va intalni in penultimul act pe castigatoarea meciului dintre Spania si Croatia.

Franta este a doua echipa care si-a asigurat prezenta in penultimul act al competitiei, dupa ce s-a impus in fata Suediei, scor 33-30 (15-16). In semifinale, Franta va infrunta invingatoarea partidei dintre Slovenia si Qatar.

Celelalte doua partide din sferturi se vor disputa tot marti: Slovenia - Qatar si Spania - Croatia.

Campioana olimpica en-titre, Danemarca, si campioana europeana din 2016, Germania, au fost eliminate inca din faza optimilor de finala.

Dupa optimile de finala si meciurile disputate in President Cup, clasamentul final al locurilor 9-24 la CM din Franta este urmatorul: 9. Germania, 10. Danemarca, 11. Belarus, 12. Rusia, 13. Egipt, 14. Islanda, 15. Macedonia, 16. Brazilia, 17. Polonia, 18. Argentina, 19. Tunisia, 20. Arabia Saudita, 21. China, 22. Japonia, 23. Bahrain si 24. Angola.

Meciurile din semifinale vor avea loc joi si vineri, partida pentru medalia de bronz in 28 ianuarie, iar cea pentru titlul mondial in 29 ianuarie.

Nationala de handbal masculin a Romaniei a ratat cursa spre turneul final inca din primul tur preliminar, in ianuarie 2016, cand a incheiat grupa a 2-a pe locul secund, in conditiile in care doar prima clasata, Austria, a ajuns la baraj, fiind eliminata ulterior de Danemarca.

Detinatoarea titlului mondial este Franta, cu cinci trofee mondiale in palmares. Pe podium au mai urcat, la editia din 2015, Qatar si Polonia.