La "Trofeul Carpati", competitie gazduita de Sala Sporturilor din Cluj Napoca, echipa feminina a Romaniei a reusit victorii in toate cele trei partide jucate: 27-24 cu Romania B, 35-24 cu Croatia si 33-22 cu Spania (in ultima zi).

La aceasta competitie ar fi trebuit sa participe nationala din Congo, insa selectionata africana nu a mai ajuns (din motive financiare), astfel ca a fost inlocuita cu echipa B a Romaniei.

Turneul de la Cluj a constituit ultimul criteriu de selectie pentru campionatul Mondial. La putin timp dupa meciul cu Spania, antrenorul Gheorghe Tadici a anuntat lotul care va reprezenta Romania la Mondialele din Franta.

Romania, lot pentru CM handbal feminin:

Luminiţa Hutupan, Tereza Tamas, Talida Tolnai - portari;

Ramona Maier, Adriana Nechita, Camelia Balint, Ionela Galca, Florina Barsan, Raluca Ivan, Narcisa Lecuşanu, Clara Vadineanu, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Valeria Bese, Steluta Luca, Aurelia Bradeanu.

Din efectivul nationalei lipsesc Vali Ardean Elisei si Simona Gogarla. Daca Elisei, cea mai buna extrema la Mondialul de acum doi ani, este accidentata, Simona Gogarla nu a mai intrat in vederile lui Tadici care a declarat ca "Simona nu mai face faza defensiva", dind astfel de inteles ca nu poate ajuta echipa, asa cum isi doreste antrenorul.