HCM Baia a debutat cu o victorie in faza a doua a grupelor din Liga Campionilor la handbal feminin, echipa antrenata de Tone Tiselj castigand cu 28-26 pe terenul celor de la Savehof.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acestea au fost primele puncte acumulate de HCM in Grupa Principala. Pe primele doua pozitii se afla Gyor si Larvik, ambele cu cate 8 puncte.

In sferturile de finala ale competitiei se vor califica primele patru clasate din grupa.

"Am inceput destul de greu, dar ne bucuram ca am reusit sa debutam cu o victorie, e foarte important pentru moralul nostru. E foarte bine ca nu am cedat, am luptat pana la final, am avut o aparare exacta, am facut tot ce ni s-a spus. Am inceput goana dupa puncte, nu trebuie sa ne scape nimic, fiecare meci e decisiv, avem nevoie de puncte pentru a merge mai departe. Se vede jocul bun, important e ca ne putem motiva, ne putem autodepasi. Le multumim din inima tuturor romanilor pentru ca ne sustin si sunt alaturi de noi. Urmeaza meciul cu Gyor, e bine ca nu avem niciun meci in campionat in aceasta saptamana. Vom juca numai la victorie" - Paula Ungureanu la Dolcesport.

"Cred ca au fost emotii, dar e bine, pentru ca pot fi constructive. Le multumesc tuturor celor din staf, dar si fetelor, care au facut o treaba foarte buna. Am inceput meciul cu 6 jucatoare din strainatate, dar eu nu ma gandesc la asta, pentru mine e important sa folosesc toate jucatoarele. Asta e echipa, eu nu numar niciodata sa vad care sunt din Romania si care sunt straine. Trebuie sa formam cea mai buna echipa din lume. Am avut jucatoare mai bune, cu o calitate mai buna decat cele de la Savehof. Abby este una dintre cele mai bune jucatoare din lume, le-a pus multe probleme adversarelor. Am avut si noi multe probleme si ea le-a rezolvat. Cu Gyor va fi un joc interesant, poate cel mai usor din aceasta grupa, avand in vedere cat de bun e adversarul" - Tone Tiselj la Dolcesport.

Clasamentul provizoriu:

1. Gyor 4 4 0 0 125:89 8

2. Larvik 4 4 0 0 106:94 8

3. Metz 4 2 0 2 103:98 4

4. Viborg 4 1 1 2 108:102 3

5. Baia Mare 5 1 0 4 124:139 2

6. Savehof 5 0 1 4 120:164 1.