Baschetbalista americanca de la Baschet Club Teleorman care a cazut de la etajul al patrulea al unui bloc era in stare de ebrietate in momentul incidentului si s-a aruncat de la etaj pentru a experimenta o saritura, afirma presedintele clubului, precizand ca tanara face sporturi extreme, transmite Mediafax.

Presedintele clubului sportiv Baschet Club Teleorman-Alexandria, Calin Voicu, spune ca, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, tanara s-a aruncat de la etaj, aproximativ 15 metri, pentru a experimenta o saritura.

"Ceea ce a facut ea este o nebunie, si-a pus viata in pericol. Face niste sporturi extreme, gen sarituri de pe obstacole, cladiri mai mici. Conform regulamentelor de ordine interna, nu poate sa practice alte sporturi care ii pun viata si integritatea in pericol. Este o practicanta a sporturilor extreme. Ne-a zis ca a mai practicat sportul acesta, parkour (n.r. - o disciplina care implica sarituri, catarari si tehnici de adaptare a miscarilor pentru a ajunge intr-un anumit punct doar prin mijloacele propriului corp). Spune ca o face din pasiune si ca a vrut sa incerce, mai ales ca in Romania cladirile sunt mai joase decat in Statele Unite si etajul al patrulea i s-a parut foarte abordabil pentru ea. Este cea mai buna marcatoare a echipei, este o sportiva foarte atletica, practicanta, am inteles, si de fotbal american. Vom vedea ce masuri vom lua, poate se intoarce la fotbal american, poate continua cu sporturile extreme", a declarat Calin Voicu.

La randul sau, medicul psihiatru Cristian Popa, care a consultat-o pe sportiva, afirma ca aceasta era jenata de situatie si ca a marturisit ca in momentul in care s-a aruncat "era foarte fericita".

"Era jenata cand am consultat-o, dar nu era deprimata si mi-a spus ca era foarte fericita. Nu este prima data cand sare. In urma cu cateva luni a sarit de pe o casa, fiind gasita in curte. Era tot asa bauta, dar atunci nu a patit nimic", a declarat medicul psihiatru Cristian Popa.

Baschetbalista americanca Chelsea Ann Lyons de la Baschet Club Teleorman a ajuns, duminica, la Spitalul Judetean, avand un picior rupt, dupa ce a cazut de la etajul al patrulea al blocului in care locuia in Alexandria, pe capota unei masini.

"Tanara de 23 ani a fost transportata cu o ambulanta la Spitalul Judetean Teleorman, starea acesteia fiind stabila. Are un picior rupt, i-a fost pus piciorul in ghips si a refuzat internarea. Au fost audiate mai multe persoane in compania carora tanara si-a petrecut noaptea si se fac cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care a avut loc incidentul", a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Politiei Teleorman, Adrian Ilicea.

Tanara, Chelsea Ann Lyons, care de un sezon este extrema la echipa Baschet Club Teleorman, locuieste intr-un apartament din Alexandria cu o alta colega de echipa, Shanita Tava Arnold. Primele date si marturii de la fata locului arata ca in timp ce Shanita Tava Arnold se afla intr-o alta camera Chelsea Ann Lyons a deschis fereastra, cazand de la etaj.

Echipa din Alexandria evolueaza in Liga Nationala de baschet feminin, unde ocupa locul al saselea in prezent, iar baschetbalista Chelsea Ann Lyons a venit la formatie impreuna cu alte doua sportive din SUA. Sambata, echipa Baschet Club Teleorman, care la mijlocul saptamanii a obtinut in deplasare doua victorii, la Oradea si Timisoara, nu a fost programata in etapa campionatului national.