Ionut Tanasoaia, principalul suspect in cazul mortii baschetbalistului american Chauncey Hardy (23 de ani), va ramane in arest pentru urmatoarele 29 de zile, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu. Potrivit raportului preliminar al autopsiei lui Hardy, decesul sportivului a survenit unui traumatism cranio - cerebral puternic, soldat cu hemoragie masiva si fractura de craniu. "Cercetarea in stare de libertate ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni de acelasi gen", este motivatia retinerii. Tanasoaie este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovituri cauzatoare de moarte si tulburarea linistii publice.

Ionut TanasoaiaFoto: Facebook

Decizia nu este insa una definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Imprejurarile care au dus la decesul lui Hardy

Conform celor consemnate de procuror, Hardy dansa printre ceilalti tineri, asa cum o facea de obicei. La un moment dat, si-a pus sapca pe capul Alinei R, care se afla langa o masa pe care dansa Serban C., martor in dosar.

"Intrucat victima nu cunostea limba romana, nu a inteles reprosurile martorului (aflat in stare de ebrietate-n.r.), motiv pentru care a intervenit si inculpatul (Ionut Tanasoaia-n.r.). Victima, prin gesturi, i-a dat de inteles inculpatului ca nu cunoaste limba romana, insa acesta i-a aplicat o lovitura puternica cu pumnul in barbie. Victima a fost proiectata si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans, situata la o diferenta de nivel de 40 de centimetri de locul unde se afla victima in momentul lovirii. Urmare a evenimentului respectiv, s-a tulburat grav ordinea si linistea publica, participantii la discoteca parasind clubul", informeaza Mediafax.

Motivatia retinerii lui Tanasoaia

"Cercetarea in stare de libertate a inculpatului pentru faptele grave comise, infractiuni impotriva vietii, constituie o circumstanta ce ar putea incuraja si alte persoane sa comita infractiuni de acelasi gen si creeaza totodata un sentiment de insecuritate in randul colectivitatii locale", noteaza Parchetul in propunerea de arestare a acuzatului.

Tanasoaie a fost retinut pentru pentru ultraj contra bunelor moravuri si lovituri cauzatoare de moarte.

Clubul "Emotionne" (locul unde a avut loc incidentul) va fi inchis, acesta nerespectand conditiile de functionare, informeaza Lucian Iliescu, primarul municipiului Giurgiu, pentru Mediafax.