​Universitatea Craiova a rămas fără antrenor după ce l-a demis pe Ivaylo Petev, iar finanțatorul Mihai Rotaru ar pregăti o mutare spectaculoasă pentru banca tehnică.

Costel GâlcăFoto: NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Florinel Coman, anunț important după ce a adus victoria cu CFR Cluj

Costel Gâlcă s-ar fi înțeles cu Mihai Rotaru pentru a antrena Universitatea Craiova

Deși a început excelent play-off-ul, cu două victorii, sezonul Universității Craiova s-a prăbușit brusc după eliminarea din sferturile Cupei României.

Oltenii au pierdut ulterior meciurile cu FCSB și Farul Constanța din play-off, iar singurul obiectiv rămas este locul doi.

Rezultatele nefavorabile au dus la despărțirea de Ivaylo Petev, iar Mihai Rotaru a început căutările pentru aducerea unui nou antrenor.

Potrivit GSP, finanțatorul Universității Craiova ar fi ajuns la un acord cu Costel Gâlcă, antrenorul de 52 de ani care era liber de contract.

Constantin Gâlcă a pregătit-o cel mai recent pe Radomiak, în perioada aprilie - noiembrie 2023. Cu el la cârmă, polonezii au câștigat 8 dintre cele 22 de partide disputate.

În urmă cu aproximativ 9 ani, Costel Gâlcă a avut ultima experiență în fotbalul românesc, reușind să cucerească alături de FCSB titlul, Cupa României și Cupa Ligii.

De-a lungul carierei, Constantin Gâlcă le-a mai antrenat pe Almeria B, România U17, Espanyol, Al-Tawwoun, Al-Fayha, Vejle și Al-Hazem.

Clasament play-off SuperLiga

1. FCSB – 44 puncte

2. CFR Cluj – 31 p

3. Universitatea Craiova – 31 p

4. Farul – 29 p

5. Rapid – 28 p

6. Sepsi – 24 p.