Deși perioada de transferuri s-a terminat de mai bine de o lună, formațiile din SuperLigă continuă să legitimeze fotbaliști liberi de contract.

Suporteri UTA AradFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Imoh Ezekiel a semnat cu UTA – În urmă cu zece ani, Standard Liege îl vindea pentru 8 milioane de euro

Mircea Rednic a mai făcut un transfer, cu care UTA speră să scape de grijile retrogradării. Atacantul Imoh Ezekiel a semnat cu arădenii.

Nigerianul are un CV impresionant, Al-Arabi plătind pentru el 8 milioane de euro celor de la Standard Liege.

În 2015, când ajungea la Anderlecht, valoarea acestuia atingea cota maximă, 6 milioane de euro.

„Atacantul Ezekiel Imoh este noul jucător al UTA-ei. Nigerianul în vârstă de 30 ani s-a născut pe 24 octombrie 1993, măsoară 1.78m și vine de la Lalitpur City.

Crescut de 36 Lions, în țara natală, a trecut în carieră pe la Standard Liege, Anderlecht, KV Kortrijk (Belgia), Al-Arabi (Qatar), Konyaspor (Turcia), Las Palmas (Spania), Al-Jazira și Al-Dhafra (Emiratele Arabe Unite).

A debutat în naționala de seniori a Nigeriei în 2014, într-un amical cu naționala Mexicului, încheiat egal, 0-0. În competițiile europene a adunat 18 jocuri, a marcat trei goluri și o pasă decisivă. A câștigat Supercupa Turciei, în sezonul 2017/2018 cu Konyaspor, campionatul cu Al-Jazira în 2020/2021 și Superliga din Nepal în sezonul precedent, când a fost și golgheterul competiției.

Îi urăm bun venit în tricoul roș-alb și la cât mai multe realizări” – a anunțat UTA pe rețelele de socializare.

În prezent, Imoh este evaluat de Transfermarkt la 200 de mii de euro.